Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Havária ruského lietadla neďaleko vojenskej základne v Sýrii si vyžiadala viac ako 30 obetí

 Webnoviny   6. marec 2018  244  
Havária ruského lietadla neďaleko vojenskej základne v Sýrii si vyžiadala viac ako 30 obetí

MOSKVA 6. marca (WebNoviny.sk) - Tridsaťdva ľudí zahynulo v utorok pri havárii ruského vojenského dopravného lietadla neďaleko vojenskej základne v Sýrii. Lietadlo Antonov An-26 sa zo zatiaľ nezistených príčin zrútilo na zem, keď začalo klesať a chystalo sa pristáť.

Odporúčame:
Správy o sýrskej pomoci Kurdom sú podľa Ankary vymyslené, tvrdí turecký podpredseda Bozdag

K havárii došlo na mieste vzdialenom len 500 metrov od pristávacej dráhy na vojenskej základni Hmímím, ktorú ruská armáda v Sýrii využíva. Zahynulo všetkých 26 cestujúcich aj všetci šiesti členovia posádky, informovalo ruské ministerstvo obrany. Príčinou nešťastia bola podľa ministerstva technická chyba. O akú chybu išlo, to ministerstvo zatiaľ nešpecifikovalo.

Základňa Hmímím leží blízko pobrežia Stredozemného mora, ďaleko od frontovej línie bojov v Sýrii. Napriek tomu sa v decembri stala terčom ostreľovania. Tentokrát však podľa ruského ministerstva obrany za zrútením lietadla nepriateľské ostreľovanie nebolo.

Viac k témam: Antonov An-26, lietadlo, Rusko, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk - Havária ruského lietadla neďaleko vojenskej základne v Sýrii si vyžiadala viac ako 30 obetí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.