Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Počet migrantov vstupujúcich do Švajčiarska bez dokladov klesol takmer na polovicu

 Webnoviny  22. február 2018  247  
Počet migrantov vstupujúcich do Švajčiarska bez dokladov klesol takmer na polovicu

ŽENEVA 22. februára (WebNoviny.sk) - Počet migrantov bez dokladov, ktorí vlani prišli do Švajčiarska, sa v porovnaní s rekordným prílevom z roku 2016 znížil takmer na polovicu.

Švajčiarsky spolkový colný úrad vo štvrtok informoval, že podľa údajov pohraničnej stráže v minulom roku na územie krajiny nelegálne prišlo 27 300 ľudí. V predchádzajúcom roku ich pritom bolo takmer 49-tisíc.

Odporúčame:
Merkelová vyzýva krajiny k pomoci s prílevom migrantov, zdôrazňuje aj posilňovanie hraníc

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že vlani prišlo približne 119-tisíc migrantov z Líbye do Talianska, ktoré je hlavnou trasou pre migrantov vstupujúcich na územie Švajčiarska, hoci pravdepodobne majú úmysel smerovať ďalej na sever. V roku 2016 z Líbye do Talianska prišlo 179-tisíc migrantov. K tomuto poklesu prispelo zintenzívnenie hliadkovania líbyjskej pobrežnej stráže, rekordný počet leteckých repatriácií z Líbye a využívanie alternatívnych trás.

Viac k témam: migranti, Švajčiarsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Počet migrantov vstupujúcich do Švajčiarska bez dokladov klesol takmer na polovicu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.