Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Kim Čong-un je absolútne kompetentný a dospelý politik, hovorí prezident Putin

 Webnoviny  11. január 2018  58  
Kim Čong-un je absolútne kompetentný a dospelý politik, hovorí prezident Putin

MOSKVA 11. januára (WebNoviny.sk) - Severokórejský vodca Kim Čong-un "je absolútne kompetentný a dospelý politik". Vo štvrtok to na stretnutí s vybranými novinármi v Moskve vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin. Kim Čong-un je pritom vo svete považovaný za najväčšiu hrozbu, najmä preto, že sa pravidelne vyhráža použitím jadrových zbraní proti Spojeným štátom, Južnej Kórei či Japonsku a s obľubou hovorí o potopení celých štátov do mora.

Odporúčame:
Navaľnyj do boja s Putinom nemôže, súd mu zakázal kandidovať v prezidentských voľbách

Putin však Kima naopak chváli. Podľa neho severokórejský vodca "vyriešil svoju strategickú úlohu, má jadrovú hlavicu a raketu dlhého doletu", a teraz sa podľa neho snaží "vyčistiť situáciu, urovnať a upokojiť ju".

Viac k témam: Kim Čong-un, Rusko, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk - Kim Čong-un je absolútne kompetentný a dospelý politik, hovorí prezident Putin © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.