Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Zomrel rozhodca, ktorý nevidel Maradonovu “Božiu ruku”

 Webnoviny   1. jún 2017  218  
Zomrel rozhodca, ktorý nevidel Maradonovu “Božiu ruku”

SOFIA 1. júna (WebNoviny.sk) - Bývalý futbalový čiarový rozhodca Bogdan Dočev zomrel vo veku 80 rokov. Informoval o tom Bulharský futbalový zväz (BFU).

Dočev bol známy ako rozhodca, ktorý na MS 1986 v Mexiku neodmával slávny gól rukou Diega Maradonu. Tuniský hlavný rozhodca stretnutia Ali Bin Nassir sa okamžite po Maradonovom zásahu pozrel na asistenta, ten svoju zástavku nezdvihol. Argentína napokon v México City zvíťazila vo štvrťfinále 2:1 a neskôr získala zlato.

"Aj keď som okamžite vedel, že tam bolo niečo nedovolené, Medzinárodná futbalová federácia v tých časoch nepovoľovala asistentom diskutovať o verdiktoch s hlavným rozhodcom," povedal Dočev bulharským médiám pred pár rokmi. Bin Nassir sa však na to pozerá inak: "Čakal som, že mi Dočev niečo naznačí, ale nič také neurobil," skonštatoval Tunisan podľa portálu skysports.com.





Viac k témam: Diego Maradona, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel rozhodca, ktorý nevidel Maradonovu “Božiu ruku” © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.