Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Zomrel niekdajší prezident FC Barcelona Josep Lluís Núňez, bol najúspešnejším šéfom „blaugranas“

 Webnoviny   4. december 2018  233  
Zomrel niekdajší prezident FC Barcelona Josep Lluís Núňez, bol najúspešnejším šéfom „blaugranas“

BARCELONA 4. decembra (WebNoviny.sk) - Vo veku 87 rokov v pondelok zomrel niekdajší prezident španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Josep Lluís Núňez. Ten šéfoval úspešnému katalánskemu klubu dlhých 22 rokov, bol najdlhšie slúžiacim a najúspešnejším prezidentom "blaugranas".

Medzi rokmi 1978 a 2000 získal FC Barcelona sedem majstrovských titulov v La Lige, šesťkrát triumfoval v Copa del Rey v roku 1992 premiérovo zvíťazil v Európskom pohári majstrov, predchodcovi dnešnej Ligy majstrov.

Pod vedením Núňeza do klubu prišli hráčske hviezdy ako Diego Maradona či Ronaldo a tréner Johan Cruyff. V roku 1979 sa zaslúžil o vznik mládežníckej akadémie La Masia, ktorá vychovala mnoho futbalistov svetového formátu vrátane Lionela Messiho. Andrésa Iniestu či Xaviho Hernándeza.

Viac k témam: FC Barcelona, Josep Lluís Núňez, La Liga, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel niekdajší prezident FC Barcelona Josep Lluís Núňez, bol najúspešnejším šéfom „blaugranas“ © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.