Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Zomrel člen Siene slávy slovenského hokeja, niekdajší útočník Slovanu Bratislava, Karol Fako

 Webnoviny  22. február 2020  206  
Zomrel člen Siene slávy slovenského hokeja, niekdajší útočník Slovanu Bratislava, Karol Fako

22.2.2020 (Webnoviny.sk) - V sobotu vo veku 88 rokov zomrel člen Siene slávy slovenského hokeja Karol Fako. Niekdajší útočník strávil väčšinu kariéry na klubovej úrovni v Slovane Bratislava. Za štrnásť sezón v československej najvyššej súťaži, počas ktorých nastupoval aj v pražských tímoch ATK, ÚDA a Tankista, odohral 311 zápasov a strelil v nich 121 gólov. Informáciu priniesol oficiálny facebookový profil Slovana.

Fako vytvoril v Slovane legendárnu formáciu s Jánom Starším a Júliusom Černickým. V lige debutoval vo farbách ŠK Bratislava a v Slovane hrával do roku 1964. V období rokov 1951 - 1959 pôsobil v československej reprezentácii, účinkovanie v národnom tíme ukončil ziskom bronzu na MS. V roku 2004 uviedli bratislavského rodáka do Siene slávy slovenského hokeja.

"Skandovanie na útočnú formáciu 'Starší, Fako, Černícky - títo hrajú technicky' bolo v časoch večného korunného princa Slovana v československej lige najpopulárnejším medzi divákmi na bratislavskom zimnom štadióne. HC Slovan vyjadruje rodine, priateľom i známym úprimnú sústrasť," píše sa v oficiálnom stanovisku klubu.

Viac k témam: smrť, SSSH Sieň slávy slovenského hokeja, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrel člen Siene slávy slovenského hokeja, niekdajší útočník Slovanu Bratislava, Karol Fako © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.