Nedeľa, 29. september 2024
Mimoriadne správy

Zomrel bývalý anglický futbalista Kevin Campbell, bol prvým černošským kapitánom FC Everton

 Webnoviny  15. jún 2024  134  
Zomrel bývalý anglický futbalista Kevin Campbell, bol prvým černošským kapitánom FC Everton

15.6.2024 (SITA.sk) - V anglickej futbalovej Premier League v rokoch 1992 až 2006 hral za londýnsky Arsenal, Nottingham Forest, FC Everton z Liverpoolu aj West Bromwich Albion, krátko pôsobil aj v tureckom Trabzonspore či waleskom Cardiffe City. Niekdajší anglický futbalový útočník Kevin Campbell odišiel na večnosť vo veku 54 rokov. Už v úvode júna sa objavili správy o tom, že jeho zdravotný stav nie je dobrý a musel vyhľadať nemocničnú starostlivosť.

Skvelý čuch na góly


Všetci v Arsenale sme zdrvení správou o smrti nášho milovaného bývalého hráča Kevin Cambella vo veku 54 rokov," uviedli Londýnčania na svojom webe a pokračovali: „Odmalička fandil Arsenalu, Kevin do našej mládežníckej akadémie prišiel ako 15-ročný v roku 1985 a veľmi skoro demonštroval skvelý čuch na góly a bol jedným z hviezdnych mladíkov v Anglicku."

Kevin Campbell za Arsenal odohral 228 ligových duelov a strelil v nich 59 gólov, v roku 1991 mu pomohol k zisku titulu. Triumfoval s ním aj v FA Cupe, Ligovom pohári aj medzinárodnom Pohári víťazov pohárov.

Prvý černošský kapitán v Evertone


Zarmútila nás správa o smrti jedného z najpopulárnejších hráčov nášho klubu a milovaného zakončovateľa. Bol skutočným hrdinom u nás v Goodison Parku, mali ho radi fanúšikovia. Bol náš prvý kapitán s tmavou farbou pleti a tiež úžasná osobnosť. Každý, kto ho mal tú česť stretnúť, to tak cíti," uviedol na svojom webe liverpoolsky Everton, v ktorom strávil Cambell necelých šesť sezón. „Kevina sme vždy vrelo privítali, keď k nám prišiel. Bol to úžasný muž, skvelý futbalista a bude chýbať každému, kto ho poznal," doplnil Everton.

Do A-tímu anglickej reprezentácie sa nikdy nedostal, za rezervu národného tímu odohral jediný duel. V anglickom profifutbale nebol iný futbalista, ktorý nastrieľal viac gólov a nedostal sa do výberu „Albionu".

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: SITA.sk - Zomrel bývalý anglický futbalista Kevin Campbell, bol prvým černošským kapitánom FC Everton © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.