Štvrtok, 18. júl 2024
Mimoriadne správy

Zápasy ME vo futbale 2024 sledovali v hostiteľských mestách milióny ľudí, nemecká polícia očakávala viac problémov

 Webnoviny  Pondelok, 20:32  58  
Zápasy ME vo futbale 2024 sledovali v hostiteľských mestách milióny ľudí, nemecká polícia očakávala viac problémov

15.7.2024 (SITA.sk) - Nemecké úrady museli na tohtoročných majstrovstvách Európy vo futbale riešiť menej bezpečnostných problémov a zločinov, ako očakávali. V pondelok to uviedla nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová.

Turnaj sa skončil v nedeľu finálovým víťazstvom Španielov nad Angličanmi. Počas mesiac trvajúceho podujatia neevidovali Nemci žiadne správy o vážnejších nepokojoch.

Násiliu museli čeliť aj policajti


Boli akurát izolované a relatívne menšie incidenty, čo je v kontraste s násilím na niektorých predošlých turnajoch.

Viac o téme: ME vo futbale 2024


Nemecké ministerstvo vnútra uviedlo, že zápasy v desiatich hostiteľských mestách navštívilo približne 2,6 milióna ľudí a ďalších šesť miliónov sledovalo zápasy v určených fanúšikovských zónach.

V priebehu turnaja bolo celkovo asi 170 zatknutí a 320 dočasných zadržaní. Polícia zaznamenala približne 2 340 trestných činov spojených s turnajom, vrátane približne 700 zahŕňajúcich ublíženie na zdraví a 120 krádeží.

Vyskytlo sa tiež približne 140 prípadov násilia voči policajtom.

Boli pripravení na všetko


Ministerka vnútra Nancy Faeserová uviedla, že krajina bola „pripravená na všetky mysliteľné nebezpečenstvá od islamistického terorizmu cez násilie chuligánov až po kybernetické útoky a nebezpečné lety bezpilotných lietadiel“.

„Na podujatí s miliónmi ľudí bolo podstatne menej bezpečnostných incidentov a priestupkov, ako naše bezpečnostné orgány predtým očakávali. Rozhodujúca bola predovšetkým veľmi vysoká prítomnosť polície v celej krajine,“ uviedla Faeserová vo vyhlásení.

Viac k témam: Majstrovstvá európy ME vo futbale 2024 v Nemecku
Zdroj: SITA.sk - Zápasy ME vo futbale 2024 sledovali v hostiteľských mestách milióny ľudí, nemecká polícia očakávala viac problémov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.