Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Xavi Hernández čoskoro ukončí kariéru, poslednú sezónu odohrá v Katare

 Webnoviny   2. máj 2019  234  
Xavi Hernández čoskoro ukončí kariéru, poslednú sezónu odohrá v Katare

BRATISLAVA 2. mája (WebNoviny.sk) - V minulosti špílamacher katalánskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Xavi Hernández plánuje po nasledujúcej sezóne v najvyššej katarskej súťaži ukončiť aktívnu hráčsku kariéru.

Tridsaťdeväťročný stredopoliar od roku 2015 pôsobí v tíme SC Al Sadd. Xavi Hernández získal s FC Barcelona 15 veľkých trofejí - osem domácich majstrovských titulov, štyri v Lige majstrov a tri v Kráľovskom pohári. Členom La Masie, mládežníckej akadémie FC Barcelona, bol od svojich jedenástich rokov.

Za španielsku reprezentáciu odohral 133 duelov a strelil v nich trinásť gólov. Nedávno skončená sezóna bola pre Xaviho štvrtá v katarskej lige, Al Sadd v nej získal majstrovský titul.

Viac k témam: futbalista
Zdroj: Webnoviny.sk - Xavi Hernández čoskoro ukončí kariéru, poslednú sezónu odohrá v Katare © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.