Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Wolverhampton šokoval v Premier League, Traoré dvoma gólmi položil Manchester City

 Webnoviny   6. október 2019  305  
Wolverhampton šokoval v Premier League, Traoré dvoma gólmi položil Manchester City

6.10.2019 (Webnoviny.sk) - Najbližší súper bratislavského Slovana v skupinovej fáze Európskej ligy Wolverhampton Wanderers sa postaral o najväčšie prekvapenie 8. kola najvyššej anglickej súťaže.

Na pôde Manchesteru City nečakane triumfoval 2:0 a uštedril mu druhú prehru v sezóne. Hrdinom stretnutia sa stal španielsky útočník Adama Traoré, ktorý bol autorom oboch gólových momentov zápasu.

Hráči Manchestru City mali zjavnú územnú prevahu, ale dostali sa im k dvom priamym ohrozeniam súperovej bránky. V záverečnej desaťminútovke sa za bezgólového stavu snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale napokon nezískali ani bod.

V 80. min predviedol vynikajúcu individuálnu akciu Raúl Jiménez, posunul loptu na Traorého, ktorý sa z hranice šestnástky prekonal Edersona. Dvadsaťtriročný hráč sa nemýlil ani v nadstavenom čase, keď takisto zakončil rýchly brejk strelou k ľavej žrdi.

Manchester City prehral ligový zápas na domácom štadióne prvýkrát od 22. decembra 2018, kedy senzačne podľahol hráčom Crystalu Palace 2:3. V aktuálnom ročníku ide už o tretie zaváhanie zverencov Pepa Guardiolu, ktorí na vedúci Liverpool strácajú už osem bodov.

Zaujímavosťou je, že "Citizens" nestačili na Wolverhampton ani v predsezónnom turnaji Premier League Asia Trophy v Číne. Vo finálovom zápase úradujúci anglický majster takisto neskóroval a prehral po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Premier League 2019/2020



  • 8. kolo - nedeľa


Arsenal Londýn - Bournemouth 1:0 (1:0)
Gól: 9. David Luiz

Manchester City - Wolverhampton 0:2 (0:0)
Góly: 80. a 90.+ A. Traoré

Southampton - FC Chelsea 1:4 (1:3)
Góly: 30. Ings - 17. Abraham, 24. Mount, 40. Kanté, 89. Batshuayi

Newcastle United - Manchester United 1:0 (0:0)
Gól: 72. Longstaff
Martin Dúbravka (Newcastle) odchytal celé stretnutie



Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Wolverhampton šokoval v Premier League, Traoré dvoma gólmi položil Manchester City © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.