Štvrtok, 20. jún 2024
Polojasno  24 °C
Mimoriadne správy

Wales plánuje v Trnave odčiniť bezgólovú remízu proti Gibraltáru, slovenskí reprezentanti budú podľa Calzonu pripravení

 Webnoviny   9. jún 2024  89  
Wales plánuje v Trnave odčiniť bezgólovú remízu proti Gibraltáru, slovenskí reprezentanti budú podľa Calzonu pripravení

9.6.2024 (SITA.sk) - Súperom slovenských reprezentantov v poslednom prípravnom zápase pred odchodom na majstrovstvá Európy vo futbale bude v nedeľu večer od 20.45 h v Trnave Wales.

A práve hrdí ostrovania sa pred pár dňami postarali o senzáciu a negatívne titulky médií na ich úkor, keďže v predchádzajúcom prípravnom súboji iba remizovali v portugalskom Fare s Gibraltárom 0:0. Denník Šport pripomína, že na rovnakom mieste uhrali s futbalovým „trpaslíkom" Gibraltárom bezgólovú remízu aj Slováci. Bolo to pred necelými jedenástimi rokmi.

Len sedem tímov je horších


Proti profíkom z Walesu hrali štyria colní úradníci, dvaja policajti, vodič nákladného auta a jeden IT zamestnanec,“ napísal anglický denník Daily Mirror.

Gibraltár je 203. v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Najlepšie na tom bol v októbri 2018, keď sa nachádzal na 190. priečke. Len sedem tímov na svete je teraz v renkingu horších ako krajinka z južného cípu Pyrenejského polostrova.

Som fanúšik aj tréner a som sklamaný," uviedol kormidelník Walesanov Rob Page a ešte dodal: „Sme naozaj všetci sklamaní a proti Slovensku sa chceme predviesť lepším výkonom. Sústredíme sa na to, aby sme tím pripravili na september a vyhrali zápasy Ligy národov."

Wales je fyzický súper


Tréner Slovákov Francesco Calzona o Walesanoch povedal: „Je to fyzický súper, ktorý dokáže hrať vo veľkej intenzite. Čaká nás ťažký zápas, na ktorý sa zodpovedne pripravíme.

Wales pod vedením Pagea síce postúpil na MS 2022 do Kataru, ale následne neuspel v kvalifikácii o postup na ME 2024. Ostrovania prehrali v play-off vo finále svojej vetvy s Poliakmi po penaltovom rozstrele.

Problém, ktorý vidia fanúšikovia i médiá, je v inom. Národný tím mal lepšie zvládnuť skupinu. Ale aj v nej boli veľké vrcholy a pády. Medailistov z posledných dvoch šampionátov, Chorvátsko, hráči Walesu po nadšenom výkone zdolali v Cardiffe 2:1 a neprehrali ani na chorvátskej pôde, keď v Splite remizovali 1:1. Ale potom príde do Cardiffu Arménsko a dosiahne jedno len z dvoch víťazstiev v kvalifikácii 4:2," napísal Šport.

Viac k témam: Majstrovstvá Európy vo futbale ME vo futbale 2024
Zdroj: SITA.sk - Wales plánuje v Trnave odčiniť bezgólovú remízu proti Gibraltáru, slovenskí reprezentanti budú podľa Calzonu pripravení © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.