Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  13 °C
Mimoriadne správy

Vyžrebovali šestnásťfinále Európskej ligy, súperov spoznali aj viacerí slovenskí futbalisti

 Webnoviny  17. december 2018  291  
Vyžrebovali šestnásťfinále Európskej ligy, súperov spoznali aj viacerí slovenskí futbalisti

NYON 17. decembra (WebNoviny.sk) - V šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2018/2019 proti sebe nastúpia dvaja slovenskí reprezentanti - ruský Zenit Petrohrad krídelníka Róberta Maka si zmeria sily s tureckým tímom Fenerbahce Istanbul stopéra Martin Škrtela. Rozhodol o tom pondelňajší popoludňajší žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

Prvý duel sa uskutočni v Turecku v utorok 12. februára, odveta bude vo štvrtok 21. 2. v Rusku. Fenerbahce hralo v skupinovej fáze EL so slovenským majstrom Spartakom Trnava. Druhý súper "andelov" chorvátske Dinamo Záhreb zabojuje o postup do osemfinále EL s českou Viktoriou Plzeň, v ktorej pôsobia Slováci Roman Procházka, Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský.

Reprezentačný bek Milan Škriniar a jeho taliansky klub Inter Miláno v šestnásťfinále absolvujú dve stretnutia proti rakúskemu Rapidu Viedeň. Slovenské trio Miroslav Stoch, Jakub Hromada a Martin Vantruba z českého tímu Slavia Praha si zmerajú sily s belgickým Genkom. Neapol kreatívneho stredopoliara Mareka Hamšíka čakajú súboje so švajčiarskym FC Zürich.

Anglickí súperi zvučného mena vycestujú do Švédska, resp. Bieloruska. Arsenal Londýn si zmeria sily s bieloruským BATE Borisov a FC Chelsea čakajú duely proti Malmö FF. Španielsky FC Sevilla, ktorý vyhral EL v rokoch 2006, 2007, 2014, 2015 a 2016, je súperom talianskeho Lazia Rím.

Európska liga - žreb šestnásťfinále



  • prvé zápasy šestnásťfinále EL sú na programe vo štvrtok 14. februára, odvety o týždeň neskôr. Je však niekoľko výnimiek. Domáci prvý duel Fenerbahce proti Zenitu, ktorý sa uskutoční už v utorok 12. februára. FC Sevilla a Arsenal FC absolvujú domáce odvety proti Laziu, resp. Borisovu už v stredu 20. februára.


Viktoria Plzeň (ČR - Roman Procházka, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský) - Dinamo Záhreb (Chor.)

FC Bruggy (Belg.) - Red Bull Salzburg (Rak.)

Rapid Viedeň (Rak.) - Inter Miláno (Tal. - Milan Škriniar)

Slavia Praha (ČR - Miroslav Stoch, Jakub Hromada, Martin Vantruba) - KRC Genk (Belg.)

FK Krasnodar (Rus.) - Bayer Leverkusen (Nem.)

FC Zürich (Švaj.) - SSC Neapol (Tal. - Marek Hamšík)

Malmö FF (Švéd.) - FC Chelsea (Angl.)

Šachtar Doneck (Ukr.) - Eintracht Frankfurt (Nem.)

Celtic Glasgow (Škót.) - FC Valencia (Šp.)

Stade Rennes (Fr.) - Betis Sevilla (Šp.)

Olympiakos Pireus (Gréc.) - Dynamo Kyjev (Ukr.)

Lazio Rím (Tal.) - FC Sevilla (Šp.)

Fenerbahce Istanbul (Tur. - Martin Škrtel) - Zenit Petrohrad (Rus. - Róbert Mak)

Sporting Lisabon (Portug.) - FC Villarreal (Šp.)

BATE Borisov (Biel.) - Arsenal Londýn (Angl.)

Galatasaray Istanbul (Tur.) - Benfica Lisabon (Portug.)



Viac k témam: Európska liga UEFA, UEFA Európska futbalová únia
Zdroj: Webnoviny.sk - Vyžrebovali šestnásťfinále Európskej ligy, súperov spoznali aj viacerí slovenskí futbalisti © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.