Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Vyžrebovali osemfinále Slovnaft Cupu, Nitra bude hostiť Ružomberok a Sereď nastúpi proti Žiline

 Webnoviny  30. september 2019  452  
Vyžrebovali osemfinále Slovnaft Cupu, Nitra bude hostiť Ružomberok a Sereď nastúpi proti Žiline

30.9.2019 (Webnoviny.sk) - V osemfinálovom 5. kole slovenskej futbalovej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2019/2020 dôjde na atraktívnu fortunaligovú konfrontáciu medzi Nitrou a Ružomberkom či Serede so Žilinou. Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Bratislave.

Pri žrebovaní chýbal FC DAC


Minulosezónny víťaz a obhajca trofeje FC Spartak Trnava v boji o štvrťfinále nastúpi doma proti druholigovému mužstvo MFK Skalica. V najlepšej "šestnástke" proti sebe nastúpia aj fortunaligový AS Trenčín a druholigová Banská Bystrica.

Osemfinále sa hrá na jeden zápas v stredu 30. októbra 2018, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach rozhodne o postupujúcom jedenástkový rozstrel. Niektoré stretnutia čaká zrejme odklad na neskoršie termíny pre vyťaženosť fortunaligistov, najmä Slovana Bratislava v Európskej lige.

Osemfinálové dvojice Slovnaft Cupu sú už známe, no je možné, že sa žreb bude opakovať. Pri pôvodnom žrebovaní sa totiž ani v jednej zo šestnástich loptičiek nenachádzal klub z Dunajskej Stredy.

Senicu iba odložili


Loptičku s názvom miestneho FC DAC (napísanú perom, kým ostatné názvy boli vytlačené tlačiarňou, pozn.) zjavne, no bez upozornenia, pridali do osudia až tesne pred koncom žrebu, keď v sklenenej nádobe zostala len posledná loptička.

Namiesto toho pri žrebe bol dvakrát FK Senica, raz správne v dvojici OFK Malženice s prípadným osemfinálovým súperom bratislavskou Petržalkou a raz už ako istý postupujúci, v tomto prípade loptičku po vyžrebovaní Senice iba odložili.

Žreb osemfinále Slovnaft Cupu 2019/2020



  • hrá sa na jeden zápas, v prípade remízy po 90 minútach rozhodne o postupujúcom penaltový rozstrel:


FC Nitra - MFK Ružomberok
FC Spartak Trnava - MFK Skalica
ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina
FC DAC 1904 Dunajská Streda - TJ Liptovská Štiavnica/ŠK Slovan Bratislava/TJ Oravská Poruba/Partizán Bardejov
FC Petržalka - OFK Malženice/FK Senica
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
FK Poprad - Slávia TU Košice/FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica



Viac k témam: Slovnaft cup, žreb
Zdroj: Webnoviny.sk - Vyžrebovali osemfinále Slovnaft Cupu, Nitra bude hostiť Ružomberok a Sereď nastúpi proti Žiline © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.