Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Vysoký plat a prácu v korporáte vymenila za štart na olympiáde, Američanka Sunny Choiová chce uspieť v breakdance

 Webnoviny  29. júl 2024  98  
Vysoký plat a prácu v korporáte vymenila za štart na olympiáde, Američanka Sunny Choiová chce uspieť v breakdance

29.7.2024 (SITA.sk) - Len málokto by sa dobrovoľne vzdal nadštandardného platu a istoty zamestnania v korporáte. Netýka sa to ale Sunny Choiovej z USA, ktorá opustila pozíciu projektovej manažérky, aby mohla štartovať na OH 2024 v Paríži v novej olympijskej disciplíne - breakdance.

Už by som sa do klasického zamestnania nikdy nevrátila,“ zhodnotila svoj krok 35-ročná športovkyňa pre web Business Insider.

Breakdancu sa venuje dlhé roky


Choiová sa breakdancu venuje dlhé roky, no až zaradenie tohto športu do itinerára olympijských hier ju presvedčil, aby sa mu začala venovať na „plný úväzok".

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Už som to nezvládala. Potrebovala som nájsť únikovú cestu. Bála som sa, že strávim celý život pri monitore, len aby som si udržala pravidelný prísun financií,“ povedala rodáčka zo štátu Tenneesee, ktorej rodičia pochádzajú z Južnej Kórey.

Skutočná výzva


Bola to skutočná výzva. Prvýkrát v živote som sa musela spoľahnúť len sama na seba. Úplne som prekopala svoje výdavky, začala inak nakladať s peniazmi. Našťastie som našla niekoľko sponzorov, ale ani tak to nie je jednoduché. Dúfam, že olympiáda zvýši povedomie o breakdance natoľko, že sa naskytnú ďalšie šance si privyrobiť,“ doplnila Choiová, ktorá je na hrách v Paríži považovaná za jednu z najväčších ašpirantiek na zisk jednej z medailí.

Historická premiéra disciplíny breakdance pod piatimi kruhmi je na programe 9. augusta.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: Breakdance, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Vysoký plat a prácu v korporáte vymenila za štart na olympiáde, Američanka Sunny Choiová chce uspieť v breakdance © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.