Nedeľa, 1. september 2024
Mimoriadne správy

Slovenský vicemajster sveta Kovačócy má po prvom dni trapu v Paríži len malú šancu na finále

 Webnoviny  29. júl 2024  108  
Slovenský vicemajster sveta Kovačócy má po prvom dni trapu v Paríži len malú šancu na finále

29.7.2024 (SITA.sk) - Slovenský reprezentant Marián Kovačócy nezačal dobre kvalifikáciu v streleckej disciplíne trap na olympijských hrách 2024 v Paríži. Po prvom dni a odstrieľaných troch položkách z piatich mu patrí 20. priečka s nástrelom 70 terčov. Pred záverečnými dvoma položkami po 25 výstrelov je už len malá šanca, že sa Kovačócy prebojuje do finálovej šestky v trape mužov.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


V prvej z piatich položiek trafil 39-ročný rodák z Trnavy 22 z 25 terčov a patrila mu priebežná 29. priečka z tridsiatky aktérov v kvalifikácii. V druhej položke sa slovenský trapista zlepšil a výkonom 24 terčov sa posunul na 23. pozíciu.

Aj v tretej položke mu v Chateauroux Shooting Centre "uletel" len jeden pokus, dosiahol tak výsledok 24 terčov a opäť mierny posun - na 20. priečku. Kovačócy je úradujúci vicemajster sveta v trape z vlaňajšieho Baku, kde dosiahol výsledok 124 terčov.

Na čele priebežného poradia kvalifikácie po troch z piatich položiek je austrálsko-švédska dvojica James Willett - Rickard Levin-Andersson. Obaja minuli iba jeden terč zo sedemdesiatich piatich.  Chorvát Giovanni Cernogoraz na treťom mieste zaostáva o jeden terč. Poltucet priebežných finalistov dopĺňajú Maročan Driss Haffari, Talian Giovanni Pellielo a José Eduardo Lorenzo z Dominikánskej republiky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Olympijské hry, Slovenský reprezentant, Streľba
Zdroj: SITA.sk - Slovenský vicemajster sveta Kovačócy má po prvom dni trapu v Paríži len malú šancu na finále © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.