Nedeľa, 28. apríl 2024
Slnečno  17,8 °C
Mimoriadne správy

Vlhová je pripravená na operáciu kolena, v nedeľu sa presunula na kliniku do Švajčiarska

 Webnoviny   5. február 2024  112  
Vlhová je pripravená na operáciu kolena, v nedeľu sa presunula na kliniku do Švajčiarska

5.2.2024 (SITA.sk) - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová už je pripravená na operáciu zraneného kolena. V nedeľu sa presunula do Švajčiarska, kde ju čaká zákrok na klinike Hospital di Valais podľa dohľadom odborníka Oliviera Siegrista.

Skvelé zvládnutie predoperačnej fázy


Dvadsaťosemročná Liptáčka sa síce zranila už pred viac ako dvoma týždňami, vyšetrenie pod Alpami však odhalilo, že jej koleno najprv musí odpuchnúť a až potom môže ísť pod skalpel. Doma tak absolvovala rehabilitáciu.

Petra Vlhová si pri páde v 1. kole obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej poškodila predný krížny väz aj meniskus.

„Počas prvých dní po zranení sa nám podarilo presne naplniť to, o čo nás na švajčiarskej klinike žiadali. Petra a naši fyzioterapeuti odviedli v tejto fáze výbornú prácu a preto verím, že je pripravená podrobiť sa operačnému zákroku," vyhlásil jej kouč Mauro Pini podľa Sport Management Company.

Bojovníčka Petra


Manažér Vlhovej tímu Richard Galovič dodal: „Petra napriek bolestiam a obmedzeniam rozpohybovala kolenný kĺb a posilnila svaly navôkol. Urobila tak maximum preto, aby bol operačný zákrok, na ktorý čaká nielen ona sama, ale určite aj všetci jej priaznivci, úspešný."

Úradujúca olympijská šampiónka v slalome počas nedeľňajšieho večera zverejnila na sociálnych sieťach fotografiu s priateľmi, ku ktorej napísala: „Od zajtra začíname odznova."

Zobraziť fotogalériu k článku:
Petra Vlhová mala pád a nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Jasnej (fotografie)

Viac k témam: Operácia, Zjazdové lyžovanie, Zranenie
Zdroj: SITA.sk - Vlhová je pripravená na operáciu kolena, v nedeľu sa presunula na kliniku do Švajčiarska © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.