Sobota, 27. apríl 2024
Mimoriadne správy

Predčasný koniec sezóny hrozí ďalšej lyžiarke, Goggiová nepríjemne spadla počas tréningu

 Webnoviny   5. február 2024  100  
Predčasný koniec sezóny hrozí ďalšej lyžiarke, Goggiová nepríjemne spadla počas tréningu

5.2.2024 (SITA.sk) - Talianska zjazdárka Sofia Goggiová je ďalšou z plejády lyžiarok, ktorej hrozí predčasný koniec sezóny. Tridsaťjedenročná rodáčka z Bergama, ktorá je priebežnou líderkou hodnotenia zjazdu v seriáli Svetového pohára, totiž nepríjemne spadla v pondelkovom tréningu a utrpela zatiaľ bližšie nešpecifikované zranenie.

Talianska federácia zimných športov zatiaľ nemá k dispozícii výsledky vyšetrení lekárov a nevie, ako na tom Goggiová je. Pripomenula, že v minulosti už táto pretekárka mala niekoľko zranení zo svahov. Sofia Goggiová v minulosti už štyrikrát získala malý krištáľový glóbus za víťazstvo v hodnotení zjazdu SP, aktuálne je na tom dobre v boji o piaty.

Ak nedopadne ako Aleksander Aamodt Kilde, Petra Vlhová, Alexis Pinturault či Corinne Suterová. Tí všetci už majú po sezóne. Goggiová má v poradí zjazdu náskok 89 bodov pred Rakúšankou Stephanie Venierovou, v hodnotení superobrovského slalomu je štvrtá a v celkovom poradí SP piata.


Talianka v roku 2022 si pri páde v super-G v Cortine d'Ampezzo poranila ľavé koleno, dala sa však dokopy a na ZOH 2022 v čínskom Pekingu získala v zjazde striebro. Vlani sa stala víťazkou zjazdu SP iba deň po tom, ako si zlomila dva prsty na ľavej ruke. Celkovo má na svojom konte 24 víťazstiev vo Svetovom pohári, osemnásť z nich v zjazde a zostávajúce v super-G.



Zobraziť fotogalériu k článku:
Petra Vlhová mala pád a nedokončila prvé kolo obrovského slalomu v Jasnej (fotografie)

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Zranenie
Zdroj: SITA.sk - Predčasný koniec sezóny hrozí ďalšej lyžiarke, Goggiová nepríjemne spadla počas tréningu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.