Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Vittek sa vracia do Slovana, ponuka ho prekvapila

 Webnoviny  21. február 2017  328  
Vittek sa vracia do Slovana, ponuka ho prekvapila

Róbert Vittek bol voľným hráčom od decembrového ukončenia spolupráce s Debrecínom.

BRATISLAVA 21. februára (WebNoviny.sk) - Futbalový ŠK Slovan Bratislava získal v úvode jarnej časti Fortuna ligy 2016/2017 do svojho kádra posilu zvučného mena - s 23 gólmi najlepšieho strelca v histórii slovenskej reprezentácie Róberta Vitteka.

Nastúpi už proti majstrovi


Informuje o tom web Slovana, ktorý dodáva, že Vittek bude pripravený nastúpiť už v sobotňajšom domácom dueli proti AS Trenčín (17.00 h). Obe strany sa dohodli na spolupráci do konca aktuálneho ročníka s možnosťou jej následného predĺženia. Tridsaťštyriročný útočník a odchovanec "belasých" v utorok podpísal kontrakt a trénoval so svojimi spoluhráčmi.

"V júli minulého roka som vyhlásil, že Robo Vittek má u mňa vždy dvere otvorené a že naše cesty sa v budúcnosti snáď ešte stretnú. Deje sa tak už teraz a sme veľmi radi, že Robo je späť v Slovane," vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší a dodal: "Chceli sme mu pomôcť v čase, keď si hľadal nový angažmán. Veríme, že pomôže aj on nám. Môže priniesť ten správny slovanistický duch a dodať do kabíny pozitívny impulz. Robo skrátka do Slovana patrí."

Prekvapený aj potešený ponukou Slovana


"Ponuka zo Slovana ma trochu prekvapila, bolo to však veľmi príjemné prekvapenie a veľmi ma to potešilo. Dohodli sme sa veľmi rýchlo a korektne. Verím, že budem prínosom a pomôžem tímu v kabíne aj na ihrisku. Počas zimy som sa pripravoval individuálne a cítim sa dobre. Až na dve - tri nové tváre poznám v kabíne každého hráča. Slovan je môj domov a som veľmi rád, že som späť, je to moja srdcovka. Vždy som bol a aj budem belasý," povedal Róbert Vittek.

Skúsený kanonier po uplynulej sezóne 2015/2016 ukončil svoje pôsobenie v Slovane Bratislava, limitovalo ho koleno. Zdravotné problémy ho vyradili aj v súvislosti s prípadnou účasťou na letných ME vo Francúzsku. V októbri sa dohodol na spolupráci s maďarským DVSC Debrecín. Zasiahol do ôsmich stretnutí, v ktorých dvakrát skóroval. Od decembra bol voľný hráč. Vittek v minulosti hral aj za Norimberg, Lille, Ankaragücü, Trabzonspor či Istanbul Büyüksehir Belediyesi. Na MS v JAR 2010 strelil štyri góly. V drese slovenskej reprezentácie odohral 82 zápasov.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.