Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Video: Slováci začali v Lige národov neúspešne, o výhre Ukrajincov rozhodol prísny pokutový kop

 Webnoviny   9. september 2018  288  
Video: Slováci začali v Lige národov neúspešne, o výhre Ukrajincov rozhodol prísny pokutový kop

ĽVOV 9. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou neúspešnú premiéru v novovytvorenej Lige národov. Zverenci trénera Jána Kozáka v súboji 1. skupiny B-divízie LN v ukrajinskom Ľvove prehrali s domácim výberom tesne 0:1. Stretnutie sa hralo pred prázdnymi tribúnami.

Prvá štyridsaťpäťminútovka priniesla „medzišestnástkový“ futbal s minimom šancí na oboch stranách. Najvážnejšiu príležitosť mal v 23. min Adam Nemec, ale jeho hlavička skončila vedľa ukrajinskej bránky. Po zmene strán príležitosti pribúdali len veľmi zriedka, veľké šance úplne absentovali. Jediný presný zásah stretnutia dosiahol v 80. min z pokutového kopu Andrij Jarmolenko.

Odporúčame:
Video: Španieli v Lige národov tesne uspeli v Anglicku, Island dostal výprask od Švajčiarov

Stredopoliar Marek Hamšík nastúpil v nedeľu na svoj 107. zápas v národnom tíme, čím sa v počte štartov v najcennejšom drese vyrovnal doterajšiemu rekordérovi Miroslavovi Karhanovi.

V siedmom vzájomnom zápase oboch výberov sa zrodila tretia prehra slovenského tímu, ktorý predtým nad Ukrajinským výberom raz zvíťazil a tri stretnutia sa skončili nerozhodne. V kalendárnom roku 2018 odohrali Slováci šiesty súboj a zaznamenali v ňom druhú prehru - predtým trikrát zvíťazili a raz remizovali.

Liga národov vo futbale - 1. skupina B-divízie


Ľvov (Ukr.)

Ukrajina - Slovensko 1:0 (0:0)
Gól: 80. Jarmolenko (z pok. kopu), ŽK: 64. Konopľanka, 90.+ Sydorčuk - 16. Hubočan, 74. Duda, rozhodovali: Sidiropoulos - Kostaras, Dimitriadis (všetci Gréc.), hralo sa bez divákov

Zostavy:
Ukrajina: Piatov - O. Karavajev, Rakyckyj, Burda, Matvijenko - Stepanenko (86. Sydorčuk) - Jarmolenko, Malinovskyj (71. Zinčenko), Konopľanka (78. Cygankov) - Marlos - Jaremčuk
Slovensko: M. Dúbravka - Šatka, Škrtel, Škriniar, Hubočan - Kucka (78. Greguš), Lobotka - Mak, Hamšík, Weiss (70. A. Rusnák) - A. Nemec (64. Duda)

Tabuľka 1. skupiny B-divízie:
1. Ukrajina 2 2 0 0 3:1 6
2. Česko 1 0 0 1 1:2 0
3. Slovensko 1 0 0 1 0:1 0


I. polčas


Úvodné minúty stretnutia pred prázdnymi tribúnami veľa vzruchu nepriniesli, obaja súperi sa neúspešne snažili o rýchly gól. Po dvoch nepresných centroch Slovákov prišla aktivita domáceho kolektívu, no priniesla so sebou iba jeden zásah brankára Dúbravku pri centri Karavajeva z pravého krídla.

V 16. min sa Slováci postupným útokom dostali až do pokutového územia súpera, ale akcii chýbalo zakončenie. Veľkú šancu na prvý gól mal v 23. min A. Nemec, no jeho hlavička po centri Maka skončila tesne vedľa ukrajinskej bránky. Vzápätí spoza „šestnástky“ pálil nad Kucka, na opačnej strane Jaremčukov pokus „schoval“ v náruči M. Dúbravka. V 34. min priamy kop Malinovského len tesne minul horný roh slovenskej bránky. Tesne pred prestávkou po prihrávke od Maka pálil nad Weiss.


II. polčas


V 48. min domáci pohrozili z priameho kopu Malinovským, ale stopér Škrtel odvrátil loptu na roh. O päť minút neskôr Hamšík vysunul Maka, no brankár Piatov bol pri lopte skôr ako slovenský reprezentant. V 58. min preveril Dúbravkovu pozornosť Rakyckyj, vzápätí slovenský brankár vyrazil tečovaný pokus Matvijenka a chytil strelu Stepanenka.

V 72. min Ukrajinci poslali do pokutového územia tímu SR hneď niekoľko centrov, ale domáci futbalistu si ani v tomto prípade „nepotykali“ s koncovkou. Obranca Škriniar si potom nedal pozor a v „šestnástke“ fauloval striedajúceho Cygankova, grécky rozhodca nariadil pokutový kop. Jarmolenko si vybral pravý horný roh a aj keď si gólman M. Dúbravka siahol na loptu, tá skončila v jeho bránke. V 89. min mal slovenský tím veľkú šancu, no v skrumáži nedokázal dostať loptu do siete. V závere ešte Jarmolenko pálil priamo do náruče M. Dúbravku.

Viac k témam: Liga národov, slovenská futbalová reprezentácia, Ukrajinská futbalová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Slováci začali v Lige národov neúspešne, o výhre Ukrajincov rozhodol prísny pokutový kop © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.