Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Real Madrid nedovolil Seville ani jednu strelu, kapitán Ramos s jubilejným triumfom

 Webnoviny  23. september 2019  334  
Video: Real Madrid nedovolil Seville ani jednu strelu, kapitán Ramos s jubilejným triumfom

23.9.2019 (Webnoviny.sk) - Spoľahlivo fungujúca defenzíva a nasadenie všetkých hráčov od úvodnej do záverečnej minúty boli v nedávnych týždňoch vlastnosti, ktoré od futbalistov španielskeho Realu Madrid vyžadoval tréner Zinedine Zidane.

Novinári pri otázkach na túto tému zakaždým dostali od Francúza odpoveď, že "biely balet" sa zlepší, ale všetko chce čas. V ostatných dňoch však kritika zosilnela, zvlášť po minulotýždňovom bezduchom výkone v Lige majstrov na pôde Paríža Saint-Germain (0:3).

Ako by to malo v podaní 13-násobného európskeho klubového šampióna vyzerať, ukázal nedeľňajší zápas 5. kola španielskej Primera División 2019/2020 na horúcej pôde FC Sevilla.

Zidane hovorí o cennom triumfe


"Los Blancos" zvíťazili 1:0, premiérovo v aktuálnom ročníku neinkasovali a prvýkrát od augusta 2016 neumožnili súperovi ani raz vystreliť do priestoru vlastnej bránky.

Triumf v Andalúzii je cennejší o to viac, že Madridčania v predchádzajúcich siedmich sezónach na Štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána zvíťazili iba raz a až šesťkrát odchádzali s prehrou.

"Máme veľkú radosť, pretože na mieste, kde sa hrá veľmi ťažko, sme 90 minút predvádzali výkon na vysokej úrovni. Seville sa od začiatku sezóny veľmi darí, hráčom tak musím zablahoželať. Dosiahli sme cenné tímové víťazstvo," poznamenal Zidane na klubovom webe Realu.

400. víťazstvo Ramosa v drese Realu


Madridčania si proti Seville zdvihli sebavedomie pred sobotňajším mestským derby na ihrisku Atlética. Ešte predtým však musia v stredu odohrať domáci ligový zápas proti Osasune Pamplona.

"Každé stretnutie je iné, no aj v tom najbližšom sa pokúsime od začiatku hrať s nasadením. Musíme si dobre oddýchnuť a nachystať sa na Osasunu," dodal Zidane.

Kapitán Realu Sergio Ramos dosiahol proti svojmu niekdajšiemu klubu jubilejné 400. víťazstvo vo farbách madridského zamestnávateľa.

"Je to individuálna štatistika, ale aj tie tiež ovplyvňujú veľké kolektívne čísla. Som rád, že môžem viesť toto mužstvo. Dosiahnuť po toľkých rokoch 400 víťazstiev je veľmi pekné. Dúfam, že ich ešte bude ďaleko viac," zaželal si dvojnásobný európsky šampión a majster sveta z "mundialu" 2010 v JAR.



Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Real Madrid nedovolil Seville ani jednu strelu, kapitán Ramos s jubilejným triumfom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.