Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Video: Kanada má na MS v hokeji 2019 ďalšie tri body, zdolala aj Francúzsko

 Webnoviny  16. máj 2019  248  
Video: Kanada má na MS v hokeji 2019 ďalšie tri body, zdolala aj Francúzsko

KOŠICE 16. mája (WebNoviny.sk) - Hokejová reprezentácia Kanady potvrdila úlohu favorita vo štvrtkovom popoludňajšom zápase základnej A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku, v košickej Steel aréne zdolala tím Francúzska 5:2.

"Javorový list" už v prvej tretine nasúkal súperovi tri góly (Anthony Mantha, Darnell Nurse a Anthony Cirelli) a zdalo sa, že duel bez výraznejších problémov dotiahne do víťazného konca.

V závere druhej časti však v početnej výhode skorigoval Damien Fleury a na začiatku tretej tretiny stretnutie zdramatizoval Anthony Rech.



Kanaďania však nenechali nič na náhodu a Anthony Mantha s Markom Stonom vrátili svojmu tímu trojgólový náskok. V závere, rozkúsovanom vylúčeniami, sa už skóre nezmenilo a Kanaďania sa dostali na druhú priečku tabuľky A-skupiny.

Majstrovstvá sveta 2019 v ľadovom hokeji - A-skupina



  • Košice


Kanada - Francúzsko 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)


Góly: 9. Mantha (Severson, Theodore), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, S. Reinhart), 49. Mantha, 51. Mark Stone (Marchessault) - 37. D. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ohlund (Švéd.), Reneau (USA) - Lhotský (ČR), Malmqvist (Švéd.), 4519 divákov

Zostavy:
Kanada: Hart - Nurse, Severson, Stecher, Chabot, P. Myers, Theodore - Dubois, Mark Stone, Marchessault - Couturier, S. Reinhart, Cirelli - McCann, Turris, Mantha - Jost, Henrique, D. Strome - Joseph, Bertuzzi
Francúzsko: Buysse - Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Janil, Crinon, Dame-Malka - Texier, Guttig, Rech - D. Fleury, Claireaux, T. Bozon - Ritz, Treille, Bertrand - Valier, Berthon, Leclerc - Perret


VIAC O MS V HOKEJI 2019



Viac k témam: francúzska hokejová reprezentácia, kanadská hokejová reprezentácia, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2019
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Kanada má na MS v hokeji 2019 ďalšie tri body, zdolala aj Francúzsko © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.