Sobota, 1. jún 2024
Mimoriadne správy

Video: Dortmund opäť nestrelil gól „kohútom“ a neprešiel cez osemfinále Ligy majstrov

 Webnoviny   5. marec 2019  231  
Video: Dortmund opäť nestrelil gól „kohútom“ a neprešiel cez osemfinále Ligy majstrov

DORTMUND 5. marca (WebNoviny.sk) - Tottenham Hotspur v prvom meraní síl zvíťazil "doma" vo Wembley nad nemeckou Borussiou Dortmund presvedčivo 3:0 a na pôde nemeckého súpera potvrdil svoj postup do štvrťfinále Ligy majstrov víťazstvom 1:0.

Po bezgólovom prvom polčase sa na štadióne Signal Iduna Park postaral o triumf "kohútov"  kanonier Harry Kane, ktorý prekonal švajčiarskeho brankára Romana Bürkiho. Tottenham zopakoval svoj najväčší úspech v novodobej histórii LM - postup do štvrťfinále, v ktorom bol aj v ročníku 2010/2011.

Proti Dortmundu sa "Spurs" darí, narazili na seba aj v uplynulej sezóne LM. Tím trénera Mauricia Pochettina v skupinovej časti zdolal BVB v obidvoch dueloch (3:1 doma, 2:1 vonku, pozn.), teraz opäť zvíťazil v oboch vzájomných konfrontáciách.

Ligy majstrov 2018/2019



  • osemfinále


Borussia Dortmund (Nem.) - Tottenham Hotspur (Angl.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 0:3, do štvrťfinále postúpil Tottenham Hotspur
Gól: 49. H. Kane, rozhodoval: Danny Makkelie (Hol.)
Zostavy:
Dortmund: Bürki - Wolf (62. Bruun Larsen), Akanji, Weigl, Diallo - Witsel - Sancho, Reus (74. Delaney), Götze, Guerreiro (62. Pulisic) - Alcácer
Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, Davies - Winks (55. Dier), Eriksen (83. D. Rose), M. Sissoko - Son Heung-min (71. Lamela), H. Kane




Viac k témam: Borrusia Dortmund, Liga majstrov, Tottenham Hotspur
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Dortmund opäť nestrelil gól „kohútom“ a neprešiel cez osemfinále Ligy majstrov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.