Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Video: Bayern remizoval v Madride, ale do finále Ligy majstrov postúpil Real

 Webnoviny   1. máj 2018  226  
Video: Bayern remizoval v Madride, ale do finále Ligy majstrov postúpil Real

MADRID 1. mája (WebNoviny.sk) - Futbalisti Realu Madrid sa stali prvými finalistami Ligy majstrov 2017/2018. Stačila im k tomu remíza 2:2 proti Bayernu Mníchov v utorňajšom večernom odvetnom semifinálovom stretnutí na domácom ihrisku. "Biely balet" triumfoval minulý týždeň na nemeckej pôde 2:1.

Druhý finalista LM vzíde z dvojice AS Rím - FC Liverpool, ktorá má semifinálovú odvetu v talianskej metropole naplánovanú v stredu 2. mája. V prvom stretnutí uspel anglický tím doma na Anfielde 5:2. Finále najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže sa uskutoční v sobotu 26. mája o 20.45 h SELČ na Olympijskom štadióne v Kyjeve.

Odporúčame:
Video: Real Madrid zvládol prvé semifinále Ligy majstrov, otočil duel proti Bayernu Mníchov

Bayern v utorňajšej semifinálovej odvete zmrazil Santiago Bernabéu už v 3. min. Francúzsky stredopoliar Corentin Tolisso centroval do šestnástky a Sergiovi Ramosovi sa nepodarilo loptu odvrátiť inam ako k úplne voľnému Joshuovi Kimmichovi a ten otvoril skóre - 0:1. Real však reagoval rýchlo. V 11. min poslal ideálny pas pred bránku Marcelo a Karim Benzema zblízka nemal problém vyrovnať.

Do polčasovej prestávky mohli vedenie strhnúť na svoju stranu obidva tímy. V 33. min vysunul stopér hostí Mats Hummels kanoniera Bayernu Roberta Lewandowského a jeho strelu z uhla vyrazil brankár Keylor Navas. Zaskvieť sa musel aj brankár Bavorov Sven Ulreich, a to v 39. min proti portugalskému kanonierovi Cristianovi Ronaldovi, ktorý vystrelil presne k žrdi.

Odporúčame:
Zidane v Reale = európsky teror, Bayernu pomôže iba zázrak, píšu médiá o semifinále Ligy majstrov

Úvod druhého polčasu bol pre Bayern ako zo zlého sna. Ulreich zaváhal pri "malej domov" a po pohodlnom góle Benzemu bolo jasné, že sa nebude predlžovať. O dramatický záver sa však postaral kmeňový hráč Realu v drese mníchovského klubu James Rodríguez: v 63. min najprv trafil obrancu Realu Varana a na druhý pokus už vyrovnal na 2:2. Nemecký šampión mal pri vabanku v závere viacero dobrých príležitostí, ale postupový gól už nestrelil.

Liga majstrov 2017/2018 - semifinále 



  • odveta


Real Madrid (Šp.) - Bayern Mníchov (Nem.) 2:2 (1:1)
* prvý zápas 2:1, do finále postúpil Real Madrid

Góly: 11. a 46. Benzema - 3. Kimmich, 63. James Rodríguez, ŽK: 62. Modrič, 65. Lucas Vázquez, 88. Varane, 89. Casemiro (všetci Real), rozhodoval: Cakir (Tur.)

Zostavy:
Real Madrid: K. Navas - Lucas Vázquez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Modrič, Kovačič (73. Casemiro), Marco Asensio (88. Nacho Fernández) - Benzema (72. G. Bale), C. Ronaldo
Bayern Mníchov: Ulreich - Kimmich, Hummels, Süle, Alaba - Tolisso (74. S. Wagner), Thiago Alcántara - Th. Müller, James Rodríguez (84. Javi Martínez), F. Ribéry - Lewandowski



Highlights Real Madrid vs Bayern München (2-2) |



Viac k témam: FC Bayern Mníchov, futbal, Liga majstrov, Real Madrid
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Bayern remizoval v Madride, ale do finále Ligy majstrov postúpil Real © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.