Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Vavrov spoluhráč neuniesol prehru a uhryzol súpera, v Serie A dostal stopku na štyri zápasy

 Webnoviny   9. júl 2020  298  
Vavrov spoluhráč neuniesol prehru a uhryzol súpera, v Serie A dostal stopku na štyri zápasy

9.7.2020 (Webnoviny.sk) - Španielsky obranca Patric z Lazia Rím v najvyššej talianskej futbalovej súťaži dostal dištanc na štyri zápasy za to, že v utorkovom súboji Serie A uhryzol súpera.

Incident sa stal v nadstavenom čase pri prehre Lazia 1:2 na pôde zostupom ohrozeného Lecce, futbalista zaň dostal červenú kartu. Okrem toho vedenie talianskej ligy udelilo Španielovi pokutu 10-tisíc eur.

Dostal len mierny trest


Dvadsaťsedemročný španielsky stredopoliar či pravý bek Patricio Gabarrón Gil v závere zápasu uhryzol do ramena súperovho obrancu Giulia Donatiho.

Lazio stratou všetkých bodov znížilo svoju šancu v boji o taliansky titul, ktorý má na dosah Juventus Turín. Sedem kôl pred koncom súťaže má Juve na čele tabuľky náskok siedmich bodov.

Previnenie Patrica, ktorého spoluhráčom je aj slovenský reprezentačný obranca Denis Vavro, prehodnocovali Taliani pomocou videa. Keďže súperovi nespôsobil zranenie, dostal veľmi mierny trest.

Suárezov trest bol tvrdší


Konanie Španiela pripomenulo podobné prehrešky Luisa Suáreza z minulosti.

Ako hráč holandského Ajaxu Amsterdam uhryzol v novembri 2010 Otmana Bakkala z PSV Eindhoven, o tri roky neskôr už vo farbách FC Liverpool sa rovnako prezentoval v ligovom súboji proti FC Chelsea uhryznutím Branislava Ivanoviča a počas MS 2014 ako súčasť reprezentácie Uruguaja uhryzol Taliana Giorgia Chielliniho.

Za prvý prehrešok dostal dištanc na sedem zápasov, za druhý "stopku" na desať duelov a za tretí globálny dištanc od futbalu na štyri mesiace a tiež musel vynechať 9 medzištátnych zápasov uruguajskej reprezentácie.



Viac k témam: Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk - Vavrov spoluhráč neuniesol prehru a uhryzol súpera, v Serie A dostal stopku na štyri zápasy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.