Štvrtok, 25. apríl 2024
Mimoriadne správy

Vancouver má na COVID listine už sedem hokejistov, štyri odložené zápasy budú musieť odohrať neskôr

 Webnoviny   3. apríl 2021  189  
Vancouver má na COVID listine už sedem hokejistov, štyri odložené zápasy budú musieť odohrať neskôr

3.4.2021 (Webnoviny.sk) - V klube zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks sa rýchlo rozmohol koronavírus a "kosatky" budú v profilige pauzovať minimálne do 6. apríla. Klub nehral už v stredu proti Calgary a vedenie súťaže odložilo aj jeho súboj proti Edmontonu a dve stretnutia proti Winnipegu. Informácie priniesol oficiálny web NHL.

Viac o téme: Koronavírus


Ak sa situácia vo Vancouveri zlepší, mohol by 8. apríla nastúpiť proti Calgary. Náhradné termíny odložených duelov zatiaľ nie sú známe. V kanadskej Severnej divízii nedávno vynechali štyri stretnutia aj hokejisti Montrealu.

Dovedna na tzv. COVID listine figuruje už sedem hráčov A-mužstva a jeden člen realizačného tímu Canucks. K útočníkovi Adamovi Gaudettemu a obrancovi Travisokvi Hamonicovi sa pridali už aj beci Alexander Edler s Quinnom Hughesom, útočníci Zack MacEwen s Antoinem Rousselom a brankár Braden Holtby. Identita nakazeného kouča nie je známa.

V celej NHL od začiatku základnej časti aktuálnej sezóny museli odložiť už 50 stretnutí, kvôli koronavírusu 45 a ďalších 5 kvôli počasiu. Pôvodný plán hovoril o konci základnej časti 8. mája, po novom je to už 11. máj.

Viac k témam: hokej, Koronavírus, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Vancouver má na COVID listine už sedem hokejistov, štyri odložené zápasy budú musieť odohrať neskôr © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.