Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  29,5 °C
Mimoriadne správy

V Paríži je poriadne horúco, organizátori olympiády budú schladzovať fanúšikov hadicami a rozprašovačmi

 Webnoviny  30. júl 2024  123  
V Paríži je poriadne horúco, organizátori olympiády budú schladzovať fanúšikov hadicami a rozprašovačmi

30.7.2024 (SITA.sk) - Zatiaľ čo počas prvých dní olympijských hier 2024 v Paríži strpčovalo život športovcov, fanúšikov a v neposlednom rade organizátorom daždivé počasie, aktuálne je situácia v metropole Francúzska diametrálne odlišná.

Problémom je horúce počasie, veď ortuť teplomera ukazovala v utorok tesne popoludní viac ako 37 stupňov celzia. Organizátori Hier sa na to snažia zareagovať rýchlo, zabezpečili hadice a rozprašovače, ktorými osviežujú divákov.

Je poriadne horúco. Počas zápasov je preto zvlášť potrebné piť vodu a upokojovať organizmus,“ povedala v utorok nemecká tenistka Angelique Kerberová.

Nedostatok tieňa


Mnohí diváci sa v utorok schladzovali v rieke Seina či vyhľadávali tienisté miesta. Najproblematickejším miestom je štadión, na ktorom sa hrá olympijský turnaj v plážovom volejbale. Nedostatok tieňa sa tak organizátori rozhodli vyriešiť inštaláciou tabúľ, prostredníctvom ktorých informujú návštevníkov o tom, kde sa rozdáva zadarmo balená voda.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Ešte teplejšie počasie ako v Paríži vládne v prístavnom Marseille na juhu Francúzska. Práve tam v utorok prebiehajú súťaže vo windsurfingu. V akcii je aj slovenský reprezentant Róbert Kubín.

Situáciu nepodceňujú ani jazdecké tímy


Aj napriek tomu, že meteorológovia predikujú na utorkový večer príchod búrok, situáciu nepodceňujú ani jazdecké tímy, ktoré striekali svoje kone studenou vodou a držali ich v tieni po jazde každej jazde.

"Je to naozaj horúce, ale musíme byť v tomto profesionáli," povedal po utorňajšom podujatí britský jazdec Carl Hester.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - V Paríži je poriadne horúco, organizátori olympiády budú schladzovať fanúšikov hadicami a rozprašovačmi © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.