Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

V olympijskej bubline nezaznamenali žiadny prípad koronavírusu, po prílete do Číny malo pozitívny test 436 ľudí

 Webnoviny  19. február 2022  222  
V olympijskej bubline nezaznamenali žiadny prípad koronavírusu, po prílete do Číny malo pozitívny test 436 ľudí

19.2.2022 (Webnoviny.sk) - Organizátori zimných olympijských hier v Pekingu uviedli, že v piatok počas testovania nezaznamenali v tzv. olympijskej bubline žiadny prípad ochorenia COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus


Od 23. januára malo po prílete do Číny na letisku pozitívny test 265 účastníkov hier, a ďalších 171 osôb nachádzajúcich sa v olympijskej bubline, čo je celkovo 436 pozitívnych prípadov.

Bublina umožňuje účastníkom ZOH vynechať karanténu po príchode do Číny. Ľudia v nej však majú prísne obmedzený pohyb. Každý je denne testovaný na prítomnosť koronavírusu a osoby s pozitívnym testom okamžite izolujú, aby sa zabránilo šíreniu vírusu.

Viac o téme: Zimná olympiáda 2022 v Pekingu


Z osôb, ktoré boli počas ZOH pozitívne testované v bubline, bolo 68 športovcov alebo trénerov a 103 iných ľudí, ktorí sa podieľajú na zabezpečení hier. Dosiaľ v bubline vykonali viac ako 1,7 milióna testov.

Viac k témam: COVID-19, Zimná olympiáda v Pekingu 2022
Zdroj: Webnoviny.sk - V olympijskej bubline nezaznamenali žiadny prípad koronavírusu, po prílete do Číny malo pozitívny test 436 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.