Utorok, 21. máj 2024
Zamračené  20,3 °C
Mimoriadne správy

V Buenos Aires poškodili vandali sochu Lionela Messiho

 Webnoviny  10. január 2017  340  
V Buenos Aires poškodili vandali sochu Lionela Messiho

Dielo velebiace Messiho prínos inštalovali koncom júna krátko po tom, ako Argentína neuspela vo finále kontinentálneho šampionátu Copa América 2016.

BUENOS AIRES 10. januára (WebNoviny.sk) - Vandali poškodili sochu hviezdneho argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v Buenos Aires. Z vypodobenia ofenzívneho klenotu španielskeho klubu FC Barcelona zostali iba nohy s loptou.

Vandali okrem toho odcudzili raketu z rúk sochy na počesť bývalej tenistky Gabriely Sabatiniovej. Dielo velebiace Messiho prínos inštalovali koncom júna krátko po tom, ako Argentína neuspela vo finále kontinentálneho šampionátu Copa América 2016 v USA proti Čile.

Radnica argentínskej metropoly už oznámila, že skulptúru nechá opraviť. Messiho socha sa nachádza v lokalite vyhradenej poctám športových ikon z príslušnej juhoamerickej krajiny vrátane basketbalistu Manuho Ginóbiliho, tenistu Guillerma Vilasa, motoristu Juana Manuela Fangia či pozemkárky Luciany Aymarovej.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.