Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Útočník ManCity sa dočkal originálnej pocty, v rodnom meste si ho uctili domovou maľbou

 Webnoviny   1. jún 2018  207  
Útočník ManCity sa dočkal originálnej pocty, v rodnom meste si ho uctili domovou maľbou

SAO PAULO 1. júna (WebNoviny.sk) - Brazílskemu futbalovému reprezentantovi Gabrielovi Jesusovi vzdali poctu v jeho rodnom meste. Viac ako 12 domov v Jardim Peri, favele v severnej časti Sao Paula, miestni obyvatelia pomaľovali a ich výtvorom je viac ako 35 metrov vysoká podobizeň útočníka anglického Manchestru City počas gólovej oslavy.

Odporúčame:
Inter Miláno odmietol desiatky miliónov eur za Škriniara od klubov z Manchestru

Inšpiráciou im bol samotný život teraz už 21-ročného futbalistu, ktorý ešte pred 4 rokmi maľoval múry v jeho rodnej štvrti známej najmä vysokou kriminalitou. Jesus je jedným z mála hráčov, ktorí počas života museli prejsť veľkými zmenami počas cesty na futbalový vrchol. V priebehu predchádzajúceho "mundialu" si ani nemohol dovoliť kúpiť lístky na autobus, na tréningy preto v šľapkách chodieval tri kilometre pešo.

"Dúfam, že aj ja sa jedného dňa dočkám takejto pocty," povedal 11-ročný Filipe Araujo, jeden z mnohých talentov hrajúcich na neďalekom miestnom futbalovom ihrisku. "Gabriel na nás nikdy nezabudol, robí nás všetkých hrdými a zaslúži si to," dodal Araujo na adresu útočníka. Jesus bol pri taktnej návšteve dojatý z pocty, ktorú podporil jeden z jeho sponzorov.

Viac k témam: futbal, Gabriel Jesus, Manchester City, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Útočník ManCity sa dočkal originálnej pocty, v rodnom meste si ho uctili domovou maľbou © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.