Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  14,5 °C
Mimoriadne správy

Úspešný lyžiar Kostelič zatúžil po olympijskej medaile aj z letného športu, zabojovať chce ako jachtár

 Webnoviny  19. apríl 2020  308  
Úspešný lyžiar Kostelič zatúžil po olympijskej medaile aj z letného športu, zabojovať chce ako jachtár

19.4.2020 (Webnoviny.sk) - Ivica Kostelič už síce dávnejšie ukončil úspešnú lyžiarsku kariéru, ale po štyridsiatke zatúžil po olympijskej medaile aj z letného športu. Štvornásobný strieborný medailista zo ZOH v kombinácii a slalome by sa chcel dostať na olympijské hry do Paríža 2024 a tam zabojovať o cenný kov v novej jachtárskej triede - mixed offshore.

Starší brat chorvátskej legendy medzi slalomovými bránkami Janice Kosteličovej má podľa vlastných slov už trojročné skúsenosti s jazdením na morských vlnách a myslí si, že by sa mohol zúčastniť na olympijskej regate v roku 2024.

"Štart aj cieľ nových pretekov miešaných dvojíc bude v prístave v Marseille. Predstaví sa dvadsať párov na plavidlách, ktoré majú dĺžku 6 - 10 metrov a dokážu vyvinúť rýchlosť až 40 uzlov. Na účasť v pretekoch bude potrebná kvalifikácia. Prvé kvalifikačné preteky sa rozbehnú v roku 2022," informovala chorvátska agentúra HINA aj portál croatiaweek.com.

Kostelič počas kariéry okrem štyroch olympijských kovov vybojoval aj medailový komplet na majstrovstvách sveta a tiež vyhral 26 pretekov vo Svetovom pohári. V sezóne 2010/2011 sa stal celkovým víťazom Svetového pohára. Zlato z majstrovstiev sveta získal v roku 2003 vo švajčiarskom St. Moritzi v slalome.

Viac k témam: jachty, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Svetový pohár, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Úspešný lyžiar Kostelič zatúžil po olympijskej medaile aj z letného športu, zabojovať chce ako jachtár © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.