Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Usain Bolt sa nevzdáva sna stať sa profesionálnym futbalitom

 Webnoviny   3. november 2018  296  
Usain Bolt sa nevzdáva sna stať sa profesionálnym futbalitom

SYDNEY 3. novembra (WebNoviny.sk) - Bývalý fenomenálny šprintér Usain Bolt naďalej verí, že sa môže stať profesionálnym futbalistom. Nedávno bol blízko k podpisu zmluvy s austrálskym tímom Central Coast Mariners, účastník A-League však neodkázal pokryť jeho finančné požiadavky. Podľa dostupných informácií Bolt žiadal plat na hranici troch miliónov amerických dolárov za sezónu.

V súvislosti s futbalovou budúcnosťou osemnásobného olympijského šampióna sa v predchádzajúcich týždňoch hovorilo aj možným pôsobením v Nemecku, Nórsku, Južnej Afrike či na Malte. Hoci ani jeden z tých pokusov nevyšiel, Jamajčan verí, že situácia sa môže zmeniť. "Podľa mojich informácií sú viacerí ľudia v kontakte s mojim agentom a riešia možnosti uzatvorenia kontraktu. Uvidíme, kam nás to zavedie," povedal Bolt v rozhovore pre magazín Herald Sun.

V klube Central Coast Mariners odohral dva prípravné zápasy a v jednom z nich sa mu podarilo streliť dva góly. Svoje pôsobenie v Austrálii neľutuje. "Ľudia v klube boli skutočne skvelí a bola to pre mňa obrovská skúsenosť. Bol som smutný, že to nevyšlo a nedohodli sme sa na podmienkach kontraktu, no rozlúčili sme sa v dobrom. Dúfam, že dostanem šancu v inom tíme," dopĺňa svetový rekordér v behu na 100 resp. 200 metrov.

Viac k témam: profesionálny futbalista, Usain Bolt
Zdroj: Webnoviny.sk - Usain Bolt sa nevzdáva sna stať sa profesionálnym futbalitom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.