Nedeľa, 1. september 2024
Malá oblačnosť  23,8 °C
Mimoriadne správy

USA získali prvé zlato na olympiáde v Paríži, plavec Dressel priviedol štafetu do cieľa s vyše sekundovým náskokom

 Webnoviny  28. júl 2024  110  
USA získali prvé zlato na olympiáde v Paríži, plavec Dressel priviedol štafetu do cieľa s vyše sekundovým náskokom

28.7.2024 (SITA.sk) - Už nie je taký dominantný, ako pred tromi rokmi v Tokiu, ale zatiaľ stále víťazí. Caeleb Dressel v sobotu večer priviedol Američanov do cieľa plaveckej štafety na 4x 100 m voľný spôsob suverénne na prvom mieste. Pre plaveckú veľmoc získal prvé zlato na olympijských hrách v Paríži a pre seba už ôsme.

Výnimočná výhra


Stále platí, že keď tento 27-ročný Američan dohmatne v cieli finálových pretekov na olympijských hrách, je z toho zlatá medaila. Až päť z nich získal pred tromi rokmi v Tokiu, zostávajúce dva, rovnako štafetové, na OH 2016 v Riu de Janeiro. Z majstrovstiev sveta v dlhom bazéne má Dressel v zbierke 15 zlatých medailí.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži



Vyhrať štafetu je pre mňa niečo výnimočné. Vraciam sa v čase k môjmu prvému olympijskému víťazstvu v Riu de Janeiro. A mám pocit, že nestarnem, keď si to užívam na pódiu s mladšími kolegami z tímu. Mám pocit, že mi to všetko mimoriadne uľahčujú," uviedol Caeleb Dressel po sobotnom triumfe v La Défense Arene.

Na pódiu s Austrálčanmi a Talianmi


Jeho spolubojovníkmi v krauliarskej štafete boli 21-ročný Jack Alexy, rovnako starý Chris Guiliano a o dva roky starší Hunter Armstrong. Výsledný čas vo finále 3:09,28 min bol o vyše sekundu lepší ako v prípade strieborných Austrálčanov (3:10,35). Bronz brali Taliani výkonom 3:10,70.

Najlepší čas na svojom úseku vo finále zaplával Hunter Armstrong (46,75). Plával ako tretí pred finišmanom Dresselom. Počas zvukov americkej hymny po medailovej slávnosti sa rozplakal.

Vedel som, že musím odovzdať všetko, čo je vo mne. Pre týchto chlapcov a najmä Caeleba tam nechám srdce aj dušu. Nemohol som ich sklamať," skonštatoval Armstrong.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, plavecká štafeta, Zlatá medaila
Zdroj: SITA.sk - USA získali prvé zlato na olympiáde v Paríži, plavec Dressel priviedol štafetu do cieľa s vyše sekundovým náskokom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.