Nedeľa, 1. september 2024
Väčšinou jasno  21,3 °C
Mimoriadne správy

Austrálsky cyklista podstúpil v Paríži operáciu brucha, počas olympijskej časovky prudko narazil na obrubník

 Webnoviny  28. júl 2024  105  
Austrálsky cyklista podstúpil v Paríži operáciu brucha, počas olympijskej časovky prudko narazil na obrubník

28.7.2024 (SITA.sk) - Austrálsky cyklista Lucas Plapp podstúpil v parížskej nemocnici operáciu brucha po tom, ako spadol počas sobotňajšej olympijskej časovky na mokrých cestách. AusCycling, riadiaci orgán austrálskej cyklistiky, potvrdil, že Plapp sa podrobil zákroku v nedeľu ráno, no neuviedol žiadne ďalšie podrobnosti.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Plapp bol medzi poslednými jazdcami, ktorí štartovali na 32,4-kilometrovej trati, a pri prvej časovej kontrole zaostával za vtedajším lídrom a neskorším bronzovým medailistom Woutom van Aertom len o dve sekundy. Keď však Plapp prišiel do technickejšej časti trate, jeho bicykel dostal šmyk a Plapp prudko narazil na obrubník. AusCycling uviedol, že Plapp bol po incidente pri vedomí a hýbal sa. Odniesli ho do tímového vozidla a odviezli do nemocnice na preventívne vyšetrenia, po ktorých nasledoval spomenutý chirurgický zákrok.

Dvadsaťtriročný Plapp, ktorý získal bronz na hrách v Tokiu ako súčasť austrálskeho stíhacieho tímu, je úradujúcim národným šampiónom v časovke a cestných pretekoch. Budúcu sobotu sa mal predstaviť v cestných olympijských pretekoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Operácia
Zdroj: SITA.sk - Austrálsky cyklista podstúpil v Paríži operáciu brucha, počas olympijskej časovky prudko narazil na obrubník © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.