Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Ukrajinci budú mať na Wimbledon bezplatné vstupenky, organizátori im darujú aj tisícky libier

 Webnoviny  25. jún 2022  190  
Ukrajinci budú mať na Wimbledon bezplatné vstupenky, organizátori im darujú aj tisícky libier

25.6.2022 (Webnoviny.sk) - Organizátori tretieho grandslamového turnaja tohtoročnej tenisovej sezóny, slávneho Wimbledonu, bezplatne poskytli vstupenky ukrajinským utečencom, ktorí sa po odchode z Ukrajiny usadili v londýnskych štvrtiach Merton a Wandsworth.

Dostanú 250-tisíc libier


Navštíviť budú môcť ktorýkoľvek zápas, ktorý sa na trávnatých kurtoch All England Clubu bude hrať v nedeľu 3. júla. Ako referuje oficiálny web Wimbledonu, organizátori sa zároveň rozhodli darovať Ukrajincom postihnutým vojnou 250-tisíc libier.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



„V nedeľu sa k ukrajinským utečencom pripoja miestni obyvatelia, hrdinovia obdobia pandémie koronavírusu z radov národnej zdravotnej služby a sociálnej starostlivosti, množstvo škôl, charít a komunitných skupín,“ uviedli v spoločnom vyhlásení All England Club a Lawn Tennis Association.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Wimbledon bez Rusov a Bielorusov


Tohtoročný Wimbledon potrvá od pondelka 27. júna do nedele 10. júla. Bude sa hrať bez ruských a bieloruských tenistov. Dôvodom je pokračujúca vojenská agresia na Ukrajine, ktorú Rusko rozpútalo s pomocou Bieloruska. Taktiež sa vo Wimbledone nebudú udeľovať body do rebríčkov ATP a WTA.

Prvá nedeľa bola vo Wimbledone tradične voľným dňom, počas ktorého sa maximálne dohrávali zápasy odložené pre dážď. V súčasnosti sa Wimbledon hrá celých 14 dní, keďže vďaka moderným technológiám už kurty nepotrebujú deň na zotavenie.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Ukrajinci budú mať na Wimbledon bezplatné vstupenky, organizátori im darujú aj tisícky libier © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.