Nedeľa, 5. máj 2024
Mimoriadne správy

UEFA pokutovala Česko pre oneskorený výkop a Ukrajina zaplatí za nevhodné správanie fanúšikov

 Webnoviny  29. september 2018  300  
UEFA pokutovala Česko pre oneskorený výkop a Ukrajina zaplatí za nevhodné správanie fanúšikov

NYON 29. septembra (WebNoviny.sk) - Európska futbalová únia (UEFA) udelila Futbalovej asociácii Českej republiky napomenutie a finančný postih vo výške 13-tisíc eur.

Dôvodom je oneskorený výkop septembrového duelu "slovenskej" 1. skupiny B-divízie Ligy národov 2018/2019 proti Ukrajine (1:2), ako aj organizačné nedostatky v predmetnom dueli, napr. blokovanie únikových východov a vniknutie fanúšikov na hraciu plochu.

Odporúčame:
Zranený Martin Škrtel by mal stihnúť zápas Ligy národov proti Česku

Trest neminul ani Ukrajincov. Tí musia zaplatiť 35-tisíc eur za nevhodné správanie svojich fanúšikov. Podporovatelia "žlto-modrých" používali zakázanú pyrotechniku, hádzali predmety a niektorí dokonca vbehli na ihrisko.

Okrem toho spôsobili na štadióne v Uherskom Hradišti značné škody. Ukrajinská strana musí do 30 dní kontaktovať Čechov a uhradiť všetky materiálne ujmy.

Viac k témam: Európska liga UEFA, Ukrajina, výtržnosti fanúšikov
Zdroj: Webnoviny.sk - UEFA pokutovala Česko pre oneskorený výkop a Ukrajina zaplatí za nevhodné správanie fanúšikov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.