Sobota, 4. máj 2024
Malá oblačnosť  16,1 °C
Mimoriadne správy

Trnavu opúšťa aj brankárska opora, Chudý sa stal posilou poľského Górnik Zabrze

 Webnoviny  11. január 2019  177  
Trnavu opúšťa aj brankárska opora, Chudý sa stal posilou poľského Górnik Zabrze

TRNAVA 11. januára (WebNoviny.sk) - Slovenský futbalový brankár Martin Chudý opustil káder úradujúceho majstra Fortuna ligy FC Spartak Trnava a stal sa novou posilou poľského tímu Górnik Zabrze. Dvadsaťdeväťročný rodák z Považskej Bystrice (nar. 23. apríla 1989) podpísal s účastníkom Ekstraklasy kontrakt na 1,5 roka s následnou opciou.

Informuje o tom oficiálny web jeho nového poľského zamestnávateľa.

Najkrajší polrok v kariére


Chudý strávil v drese Spartaka Trnava osemnásť mesiacov, počas ktorých bol pri najväčších úspechoch klubu za poslednú dekádu. Radoval sa z majstrovského titulu i postupu do skupiny Európskej ligy.

V majstrovskom ročníku 2017/2018 sa do bránky dostal v jeho závere, odvtedy plnil rolu jednotky medzi žrďami. Dovedna odchytal sedemnásť ligových súbojov, v ktorých si šesťkrát udržal čisté konto. V rámci pohárových zápasov nastúpil štrnásťkrát a rovnako má na konte poltucet čistých kont. "Bol to najkrajší polrok v kariére. Zisk titulu a Európska liga sú nezabudnuteľným obdobím. Veľmi sa teším, že som mohol v Trnave chytať práve v tomto čase. Spoznal som tu množstvo skvelých ľudí i trénerov. Na slovenské pomery sme dosiahli nevídané úspechy. Navždy sú vryté v mojom srdci a pamäti. Spartak zostáva pre mňa najobľúbenejším klubom. Budem ho sledovať. Želám mu len to najlepšie," uviedol pre klubový web Martin Chudý.

Górniku pomôže v záchranárskych prácach


Niekdajší brankár Nitry, Vlašimu, Dukly Praha a Teplíc Chudý je po Borisovi Godálovi, Marekovi Bakošovi, Erikovi Jirkovi, Lukášovi Greššákovi, Martinovi Tóthovi, Alim Ghorbanim, Andrejovi Kadlecovi a Matejovi Oravcovi ďalším hráčom z jesenného trnavského kádra, ktorý na jar nebude pokračovať v drese "andelov".

V poľskom klube bude Chudý zatiaľ pôsobiť ako jediný Slovák. Górniku bude pomáhať v záchranárskych prácach. Tím z mesta Zabrze figuruje po dvadsiatich kolách na predposlednom 15. mieste so ziskom 17 bodov. Na posledný Zaglebie Sosnowiec má náskok 5 bodov. "Dostal som dobrú ponuku, ktorá ma oslovila. Dohodli sme sa na podmienkach. Poľskú ligu vnímam ako veľmi kvalitnú a sledovanú. Viacero hráčov sa z nej dokázalo dostať ešte vyššie. V mojom prípade ide o krok dopredu. Samozrejme, nechcem byť do počtu, chcem naďalej šíriť dobré meno a tiež ukázať svoje kvality. Verím, že sa nám v prvom rade podarí zachrániť Ekstraklasu," dodal Martin Chudý.

Viac k témam: FC Spartak Trnava
Zdroj: Webnoviny.sk - Trnavu opúšťa aj brankárska opora, Chudý sa stal posilou poľského Górnik Zabrze © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.