Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

Trnava zvládla vstup do semifinále Slovnaft Cupu, doma zdolala Senicu

 Webnoviny   3. apríl 2019  266  
Trnava zvládla vstup do semifinále Slovnaft Cupu, doma zdolala Senicu

TRNAVA 3. apríla (WebNoviny.sk) - Futbalisti Spartaka Trnava zdolali hráčov Senice 1:0 v stredajšom prvom zápase semifinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019.

Úradujúci ligový šampión išiel do vedenia už v druhej minúte, keď si Kire Markoski výborne nabehol na center Lucasa Lovata z ľavej strany.

Zverenci Michala Ščasného mali aj niekoľko ďalších dobrých príležitostí, ale pred odvetou si nevypracovali vyšší náskok.

V 72. min spálil veľkú šancu domáci Kubilay Yilmaz, ktorý vyrazenú strelu Erika Grendela z piatich metrov neusmernil do odkrytej bránky.

Senica pohrozila v závere stretnutia. Filip Dangubič dostal peknú kolmú prihrávku za obranu, ale dobre čítal hru skúsený brankár Spartaka Petr Bolek. Odvetný duel bude v utorok 16. apríla v Senici.

Slovnaft Cup 2018/2019



  • prvý zápas semifinále


FC Spartak Trnava - FK Senica 1:0 (1:0)
Gól: 2. Markoski, ŽK: 45. Grendel - 41. Azankpo, 74. Dubois, 85. Zezinho, rozhodovali: Glova - F. Ferenc, Ádám, 2744 divákov

Zostavy:
Trnava: Bolek - M. Turňa, Abena, Janečka, Lovat - Markoski, Dudl, A. Sloboda, Čonka (78. Miesenböck) - Grendel (86. Depetris) - Yilmaz
Senica: Taborda - Dubois (87. El Moudane), R. Dias, Otrísal, Asmah - Petshi (68. Zezinho) - Klapan, Tešija - Dangubič, Azankpo, Castaňeda (61. E. Ramírez)

Hlasy (zdroj: futbalnet):

Michal Ščasný (tréner Spartaka Trnava): "Videli sme zaujímavý zápas. Sme šťastní, že sme ho dotiahli do víťazného konca, ale stále sme iba v polčase. Dôležité je, že sme nedostali gól a aspoň jeden sme dali. Určite nám pomohlo, že sme strelili gól hneď na začiatku zápasu, mužstvu to dodalo väčší pokoj na kopačky."

Ricardo Chéu (tréner FK Senica): "Ukázali sme svoju kvalitu. Mali sme väčšie držanie lopty, utvorili sme si niekoľko nebezpečných situácii, ale napriek prehre sme stále v hre. V odvete budeme bojovať, boli sme lepší než Trnava a myslím si, že vo finále majú byť dve najlepšie mužstvá. Z môjho pohľadu nie je výsledok spravodlivý, spravili sme jednu chybu v druhej minúte, ale vo zvyšnej časti zápasu sme mali navrch."



Viac k témam: FC Spartak Trnava, FK Senica, Slovnaft Cup 2018/2019
Zdroj: Webnoviny.sk - Trnava zvládla vstup do semifinále Slovnaft Cupu, doma zdolala Senicu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.