Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Trnava sa ďalším víťazstvom dotiahla na vedúci Slovan, Pohroniu napálili góly obaja útočníci

 Webnoviny  24. október 2021  147  
Trnava sa ďalším víťazstvom dotiahla na vedúci Slovan, Pohroniu napálili góly obaja útočníci

24.10.2021 (Webnoviny.sk) - Futbalisti Spartaka Trnava zvládli náročnú situáciu, do ktorej sa v najvyššej domácej súťaži dostali. Po reprezentačnej pauze a mimoriadne krátkemu trvaniu minulotýždňového derby proti Slovanu Bratislava, v ktorom sa odohrala len štvrťhodina a Sparta ho prehral kontumačne, cestovali zverenci tréner Michala Gašparíka do Žiaru nad Hronom k poslednému tímu tabuľky FK Pohronie.

Trnava tento duel zvládla, za víťazstvo 2:0 si pripísala tri body a v tabuľke si upevnila druhú priečku. Oba góly dosiahli hostia už v prvom polčase a postarali sa o ne obaja útočníci na hracej ploche - Kelvin Boateng a Milan Ristovski.

"Trochu sme zmenili zoskupenie, tréneri chceli nasadiť útočnejšiu formáciu. To sa napokon podarilo a obaja útočníci sme dali gól," komentoval po súboji na oficiálnom klubovom webe Ristovski.

Výhra ako odpoveď pre neprajníkov


Skúsený stopér trnavského mužstva Martin Škrtel priznal, že nastúpiť v Žiari nad Hronom po dlhšej pauze bez futbalu bolo náročné.

"Bolo to nové aj pre mňa. Nepríjemný zážitok a verím, že už nič také nezažijem. Bolo to ťažké najmä po psychickej stránke sa dať tie prvé dni dokopy. Pripravovali sme sa na zápas so Slovanom, ktorý sa neodohral a potom prišli tie udalosti a všetko okolo toho, čo sa odohrávalo, aj konkrétne na moju osobu, nebolo jednoduché, ale treba sa s tým vyrovnať. To, čo sme predviedli, bola najlepšia odpoveď neprajníkom,“ povedal Škrtel po zisku troch bodov.

Trnavčania opäť neinkasovali


Trnava vo Fortuna lige opäť neinkasovala a tak aj po 12. kole platí, že Spartak v najvyššej domácej súťaži inkasoval zatiaľ naposledy ešte v prvej polovici septembra v Michalovciach.

"Keby nám ÚLK nedala tri vlastné, tak by sme mali stále len tie štyri, čo sme dostali. Na to sme tam a snažíme sa všetci mužstvu pomôcť, že vzadu udržíme nulu a tou kvalitou vpredu sa presadíme. Nie je to zásluha iba obrany s brankárom, ale celé mužstvo hrá zodpovedne dozadu a potom sa tie nuly dostavia," zhodnotil niekdajší reprezentačný obranca s bohatými skúsenosťami zo zahraničia.

Zaujímavosťou soboty vo Fortuna lige bolo, že ani jeden domáci tím nebodoval. Senica totiž pred vlastnými fanúšikmi podľahla Ružomberku 0:2 a Zlaté Moravce prehrali s Trenčínom 0:1. Ešte v piatok Žilina remizovala v Trnave so Sereďou 1:1. Dvanáste kolo dohrajú v nedeľu súbojmi Slovan Bratislava - Liptovský Mikuláš a Dunajská Streda - Michalovce.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Trnava sa ďalším víťazstvom dotiahla na vedúci Slovan, Pohroniu napálili góly obaja útočníci © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.