Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

Trippier mieri do nového tímu Newcastle United, jeho prestup stál takmer 15 miliónov eur

 Webnoviny   5. január 2022  156  
Trippier mieri do nového tímu Newcastle United, jeho prestup stál takmer 15 miliónov eur

5.1.2022 (Webnoviny.sk) - Avizované posilnenie defenzívy v anglickom futbalovom tíme Newcastle United o Kierena Trippiera sa stalo skutočnosťou. Anglický reprezentant sa stal oficiálne prvým hráčom, ktorý zamieri do St James' Parku po nedávnej zmene vlastníckych pomerov v klube bojujúceho o záchranu v Premier League.

Tridsaťjedenročný krajný obranca v ostatných dvoch rokoch hrával v Atléticu Madrid, vlani s ním získal majstrovský titul v španielskej La Lige. Predtým pôsobil v Tottenhame. Jeho návrat do Anglicka stál Newcastle 12 miliónov libier, čiže 14,36 milióna eur. Informoval o tom web BBC.com.

Pôvodne sa meno držiteľa striebornej medaily z tohtoročných majstrovstiev Európy skôr spájalo s prípadným odchodom do Manchestru United. Atlético za neho údajne požadovalo 30 miliónov libier, čo je v prepočte približne 35 miliónov eur. Aj preto sa tento transfer nezrealizoval.

Newcastle je v aktuálnej tabuľke Premier League na predposlednom mieste, keď z doterajších 19 zápasov v aktuálnom súťažnom ročníku vyhral jediný. Najbližšie sa zverenci trénera Eddieho Howea predstavia v sobotu v 3. kole FA Cupu proti Cambridge United, v Premier League na nich čaká 15. januára súboj proti Watfordu. Pre Howea nie je Trippier neznámy hráč. Spolu sa stretli v tíme Burnley v sezóne 2011/2012.

Viac k témam: Premier League, Prestup
Zdroj: Webnoviny.sk - Trippier mieri do nového tímu Newcastle United, jeho prestup stál takmer 15 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.