Piatok, 29. marec 2024
Zamračené  13,5 °C
Mimoriadne správy

Tréner Tuchel neberie osobne slová hviezdy Chelsea, Lukakua si v tíme musia chrániť

 Webnoviny   3. január 2022  145  
Tréner Tuchel neberie osobne slová hviezdy Chelsea, Lukakua si v tíme musia chrániť

3.1.2022 (Webnoviny.sk) - Belgický futbalový útočník Romelu Lukaku sa pre talianske médiá posťažoval, že v anglickom tíme FC Chelsea nedostáva dostatočný priestor na trávniku a reakcia trénera Thomasa Tuchela nenechala na seba dlho čakať.

V nedeľňajšom zápase 21. kola Premier League proti FC Liverpool (2:2) sa Lukaku neocitol ani medzi náhradníkmi, skončil na tribúne.

Neužitočné vyjadrenia hráča


Belgický reprezentant pre Sky Sports naznačil, že by sa v budúcnosti rád vrátil do Interu Miláno, ktorý s jeho veľkým pričinením získal uplynulej sezóne majstrovské "scudetto" v talianskej Serie A. Tuchel podobné úvahy rezolútne zmietol zo stola. "Je naším hráčom a ním aj zostane. Musíme ho chrániť, ale v prvom rade treba zhodnotiť situáciu, čo vlastne povedal a čo ho k tomu viedlo," skonštatoval tréner FC Chelsea.

"Jeho vyjadrenia boli neužitočné. Ešte som sa však nerozhodol, či sa vráti do zostavy v stredajšom zápase Ligového pohára proti Tottenhamu," dodal Tuchel. "Som fyzicky v poriadku, ale nie som nadšený z toho, koľko šancí dostávam. Taká situácia je však normálna, musím sa jej prispôsobiť," mal povedať Lukaku pre talianske médiá, cituje ho web laola1.at.

Problém si majú vydiskutovať


Príchod 28-ročného Lukakua stál FC Chelsea 115-miliónov eur, čo z neho urobilo najdrahší prestup v dejinách tohto londýnskeho klubu zahaleného do modrej farby. Aj z tohto dôvodu súčasné napätie medzi belgickým hrotovým útočníkom a trénerom treba rýchlo vyriešiť.

"Našťastie, neberiem to osobne, čo vravel. Nie je to tá najhoršia vec na svete," dodal s nadhľadom Tuchel. V pondelok podvečer sa majú obaja stretnúť a vydiskutovať si svoj problém. Potom sa 48-ročný nemecký tréner rozhodne, či dá belgickému útočníkovi šancu v stredajšom semifinále EFL Cupu proti Tottenhamu.

Viac k témam: Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Tréner Tuchel neberie osobne slová hviezdy Chelsea, Lukakua si v tíme musia chrániť © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.