Piatok, 17. máj 2024
Mimoriadne správy

Tréner Staňo na lavičke MŠK Žilina skončil, už je známe aj meno jeho nástupcu

 Webnoviny   4. október 2021  169  
Tréner Staňo na lavičke MŠK Žilina skončil, už je známe aj meno jeho nástupcu

4.10.2021 (Webnoviny.sk) - Neuspokojivé výsledky - len dva body z ostatných piatich kôl Fortuna ligy - prinútili vedenie futbalového tímu MŠK Žilina odvolať Pavla Staňa z postu hlavného trénera. Jeho nástupcom bude doterajší asistent Peter Černák, ktorý je pod Dubňom od roku 2016.

Žilina je v tabuľke až siedma, z desiatich zápasov nazbierala 14 bodov. Výkony z leta sú vzdialená minulosť a práve neúspešný september zlomil trénerovi Pavlovi Staňovi väz na lavičke "Šošonov". Informoval o tom žilinský klubový web.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať Pavlovi Staňovi a jeho realizačnému tímu za obdobie pri mužstve. Bolo vidno progres, najmä na začiatku sezóny hralo naše mužstvo behavý futbal s kombinačným, atraktívnym prejavom. Už od stretnutia proti Liptovskému Mikulášu však pociťujeme, že mužstvo nemalo potrebnú šťavu a energiu. Zvlášť domáce zápasy s Ružomberkom, Trenčínom či pohárové stretnutia ukázali, že nám chýba dravosť, živelnosť, behavosť. Preto sme sa rozhodli ukončiť spoluprácu s Pavlom Staňom. Spravili sme si dôkladnú analýzu a dospeli sme k záveru, že chceme spraviť zmenu a do mužstva vniesť nový impulz, oživiť ho," uviedol športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Angažovanie Petra Černáka nie je dočasným riešením. "Peter dlhodobo pracuje v klube. Prešiel si mládežou i "B"-tímom. Už po odchode Jaroslava Kentoša bol jedným z kandidátov na trénera. Jeho prácu poznáme, rovnako vedomosti a futbalovú odbornosť. Verím, že sa nám vyššie spomenuté veci, ktoré nám v ostatných zápasoch chýbali, podarí po reprezentačnej prestávke získať naspäť a mužstvo sa vráti k futbalu, ktorý ho zdobil na začiatku sezóny. Hoci bol Peter súčasťou realizačného tímu, môže priniesť nový pohľad. Zároveň chceme využiť priestor reprezentačnej prestávky, aby si nový tréner našiel okrem Norberta Guľu k sebe ešte jedného asistenta," dodal Belaník na klubovom webe.

Viac k témam: Fortuna liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Tréner Staňo na lavičke MŠK Žilina skončil, už je známe aj meno jeho nástupcu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.