Pondelok, 6. máj 2024
Mimoriadne správy

Tréner Arséne Wenger po viac ako 21 rokoch opúšťa londýnsky FC Arsenal

 Webnoviny  20. apríl 2018  258  
Tréner Arséne Wenger po viac ako 21 rokoch opúšťa londýnsky FC Arsenal

LONDÝN 20. apríla (WebNoviny.sk) - Kouč futbalistov FC Arsenal Arséne Wenger v piatok oznámil, že po sezóne opustí trénerskú lavičku. Pôsobenie 68-ročného Francúza v londýnskom klube sa skončí po viac ako 21 rokoch.

Odporúčame:
Martin Dúbravka zrejme zotrvá v Premier League, prestup do Newcastle United by mal byť trvalý

Wenger prevzal taktovku v mužstve "kanonierov" v októbri 1996, počas vyše dvoch desaťročí priviedol Arsenal k trom ligovým titulom a siedmim triumfom v FA Cupe. "Po dôkladnom zvážení a diskusii s predstaviteľmi klubu som sa rozhodol položiť funkciu," uviedol Wenger, ktorý mal kontrakt ešte na ďalší rok.

Majiteľ Arsenalu Stan Kroenke na margo Wengerovho odchodu z postu trénera poznamenal: "Je to jeden z najťažších dní, ktoré sme doteraz zažili počas nášho pôsobenia v športe."

Viac k témam: Arséne Wenger, FC Arsenal, futbal, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Tréner Arséne Wenger po viac ako 21 rokoch opúšťa londýnsky FC Arsenal © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.