Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Televízie v Rusku nevenujú olympiáde v Paríži takmer žiadnu pozornosť. Ak aj áno, tak prevažne v kritickom duchu

 Webnoviny  27. júl 2024  122  
Televízie v Rusku nevenujú olympiáde v Paríži takmer žiadnu pozornosť. Ak aj áno, tak prevažne v kritickom duchu

27.7.2024 (SITA.sk) - Sledovanie priamych prenosov z prebiehajúcich olympijských hier v Paríži je pre divákov v Rusku takmer nemožné, keďže žiadna z televízií neponúka priame prenosy z Hier. Podľa predstaviteľov väčšiny ruských médií to totiž nestojí za námahu, pretože v Paríži bude súťažiť iba 15 pretekárov z Ruska, aj to pod neutrálnym statusom.

Na území Ruska sa môžu diváci dostať k rôznym online vysielaniam z podujatia, no potrebujú súkromnú virtuálnu sieť, aby obišli blokovanie rôznych televíznych staníc v krajine. Najväčší športový sviatok nebol doteraz naposledy vysielaný v Rusku v roku 1984, keď počas studenej vojny Rusi bojkotovali olympiádu v americkom Los Angeles.

Reportáž o otváracom ceremoniáli


Štátna ruská televízia Rossija 24 síce v sobotu odvysielala reportáž o otváracom ceremoniáli, no bola pomerne strohá a zobrazovala predovšetkým dážď a zmoknutých športovcov a divákov. Podobne boli ladené aj informácie štátnych spravodajských agentúr Tass a RIA Novosti.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024


Väčšina ruských denníkov olympiádu neignoruje, no koncentruje sa predovšetkým na hľadanie negatívnych udalostí, pričom obzvlášť zdôrazňuje kriminalitu vo Francúzsku a nedostatok potravín pre športovcov.

Olympijské hry v Paríži sú pre niekoho nepochybne veľkolepou udalosťou, no už teraz môžeme povedať, že sme boli svedkami toľkých škandálov, že by to vystačilo na celé podujatie. Hry sa pritom ešte poriadne ani nezačali,“ napísal reportér ruského denníka Sovietsky Sport Alexander Šulgin.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Vyjadrenia ruských političiek


"Myslím si, že táto olympiáda sa zapíše do histórie hrubým negatívnym písmom,“ citoval denník Sport-Ekspress Irinu Rodinovú, trojnásobnú víťazku zlatej olympijskej medaily v krasokorčuľovaní a v súčasnosti členku ruského parlamentu.

Kriticky sa k OH 2024 v Paríži vyjadrila aj hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová: „Počas olympiády v Soči im vadili túlavé psy. Teraz majú ulice zaplavené krysami. Otvárací ceremoniál bol doslova smiešny.“

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Televízie v Rusku nevenujú olympiáde v Paríži takmer žiadnu pozornosť. Ak aj áno, tak prevažne v kritickom duchu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.