Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Nora Jenčušová sa predstavila v olympijskej časovke, zlato získala Austrálčanka Brownová (foto)

 Webnoviny  27. júl 2024  126  
Nora Jenčušová sa predstavila v olympijskej časovke, zlato získala Austrálčanka Brownová (foto)

27.7.2024 (SITA.sk) - Slovenská reprezentantka v cyklistike Nora Jenčušová skončila v sobotňajšej individuálnej časovke na olympijských hrách v Paríži na 25. priečke so stratou 4:44,06 minúty na víťaznú pretekárku Grace Brownovú z Austálie. Pre rodáčku zo Spišškej Novej Vsi to bol prvý štart pod piatimi kruhmi v kariére. Ďalší si pripíše 4. augusta v pretekoch s hromadných štartom.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



Zobraziť fotogalériu k článku:
Cyklistka Nora Jenčušová na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Tridsaťdvaročná Brownová získala svoj prvý cenný kov na olympijských hrách v kariére. Na 32,4 km dlhej trati okolo najväčších pamiatok hlavného mesta Francúzska v hustom daždi triumfovala s vyše poldruha minútovým náskokom pred striebornou Annou Hendersonovou z Veľkej Británie. Bronzovú medailu získala Chloe Dygertová z USA.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: Cyklistika, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk - Nora Jenčušová sa predstavila v olympijskej časovke, zlato získala Austrálčanka Brownová (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.