Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Švajčiarsku futbalistku Florijanu Ismailiovú našli mŕtvu, nezvestná bola od soboty

 Webnoviny   3. júl 2019  300  
Švajčiarsku futbalistku Florijanu Ismailiovú našli mŕtvu, nezvestná bola od soboty

3.7.2019 (Webnoviny.sk) - V utorok vytiahli z Comského jazera v Taliansku telo švajčiarskej futbalovej reprezentantky Florijany Ismailiovej (24).

Nezvestná bola od soboty


Bola nezvestná od soboty po tom, ako sa nevynorila nad hladinu po skoku do vody z lode, ktorú si prenajala spoločne so svojím priateľom. Jej telo našli v hĺbke 204 metrov.

Kapitánka tímu Young Boys Bern v minulosti nastúpila za Švajčiarsko v 33 stretnutiach. "Všetci sme zdesení, šokovaní a bolí nás, čo sa stalo," uviedol vo vyhlásení Švajčiarsky futbalový zväz (SFV), ktorý zároveň vyjadril úprimnú sústrasť Ismailiovej rodine a priateľom.

Video so znakom srdca


Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino, ktorý má švajčiarsko-taliansky pôvod, označil smrť tejto hráčky za "mimoriadne smutný moment pre celú futbalovú komunitu, zvlášť v čase vrcholiacich majstrovstiev sveta žien".

"Chcel by som v mojom aj v mene FIFA vyjadriť úprimnú sústrasť rodine a priateľom Florijany, švajčiarskemu zväzu aj klubu Young Boys Bern," poznamenal Infantino.

Keď sa členovia Ismailiovej klubu v utorok definitívne dozvedeli o jej smrti, prostredníctvom twitteru publikovali video so znakom srdca, ktoré vytvorili chytením sa okolo pliec.

Viac k témam: FIFA, utopenie, Young Boys Bern
Zdroj: Webnoviny.sk - Švajčiarsku futbalistku Florijanu Ismailiovú našli mŕtvu, nezvestná bola od soboty © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.