Piatok, 29. marec 2024
Slnečno  9,6 °C
Mimoriadne správy

Štrvťfinále debla v Štokholme už Polášek s Dodigom neuhrali, k Londýnu sa nepriblížili

 Webnoviny  17. október 2019  319  
Štrvťfinále debla v Štokholme už Polášek s Dodigom neuhrali, k Londýnu sa nepriblížili

17.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek a Chorvát Ivan Dodig neuspeli vo štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP 250 v Štokholme.

Vo švédskej metropole prehrali medzi osmičkou najlepších s fínsko-francúzskym duom Henri Kontinen, Edouard Roger-Vasselin po vyrovnanom priebehu 6:7 (2), 5:7 a nepriblížili sa k účasti na záverečnom podujatí sezóny ATP Finals v Londýne.

Polášek s Dodigom boli v prvom sete blízko k víťazstvu. V dvanástej hre pri podaní súperov mali za stavu 6:5 a 40:30 jeden setbal, no nevyužili ho a v následnej skrátenej hre prehrali jednoznačne 2:7.

V druhom dejstve obe dvojice vynikajúco podávali, no presnejšiu ruku mali Kontinen s Rogerom-Vasselinom. Slovensko-chorvátskej dvojici neposkytli ani jednu brejkbalovú príležitosť a v dvanástom geme na prijme využili druhý mečbal.

Víťazi augustového turnaja v americkom Cincinnati či októbrového v čínskom Pekingu získali v Štokholme 45 bodov do tohtoročného rebríčka deblových párov a naďalej figurujú mimo postupovej osmičky na záverečný turnaj sezóny v Londýne.

Stále však majú reálnu šancu postúpiť do hlavného mesta Veľkej Británie.

Turnaj ATP 250 v Štokholme



  • štvorhra - štvrťfinále


Henri Kontinen, Edouard Roger-Vasselin (Fín./Fr.) - Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.-2) 7:6 (2), 7:5



Viac k témam: ATP World Tour 250
Zdroj: Webnoviny.sk - Štrvťfinále debla v Štokholme už Polášek s Dodigom neuhrali, k Londýnu sa nepriblížili © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.