Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  10,8 °C
Mimoriadne správy

Rory Sabbatini stúpa vo svetovom rebríčku, môže si zahrať za Európu na Ryder Cupe

 Webnoviny  17. október 2019  324  
Rory Sabbatini stúpa vo svetovom rebríčku, môže si zahrať za Európu na Ryder Cupe

17.10.2019 (Webnoviny.sk) - Golfista Rory Sabbatini od vlaňajšieho zisku slovenského občianstva stúpa svetovým rebríčkom a jeho dobré výkony nezostali bez odozvy.

Najnovšie sa o služby juhoafrického rodáka zaujíma kapitán tímu Európy na budúcoročnom Ryder Cupe Padraig Harrington.

Historická šanca


Skúsený Ír už Sabbatiniho oslovil a predostrel mu možnosť účasti na prestížnom podujatí, na ktorom by sa mohol predstaviť premiérovo v kariére.

"Možnosť tu je a mám šancu, ale je potrebné, aby som predviedol ešte veľa dobrého golfu. V poslednej dobre hrám pekný golf. Moja hra sa konečne obracia správnym smerom. Som späť v plnej sile a plnom zdraví. Začínam sa na ihrisku cítiť pohodlne, a tak sa pozerám po rôznych príležitostiach," cituje 43-ročného Sabbatiniho špecializovaný portál golfextra.cz.

Ryder Cup je tradičný golfový turnaj družstiev, v ktorom proti sebe súperia výbery USA a Európy. Jeho najbližšia edícia sa uskutoční 25. až 27. septembra 2020 na ihrisku vo Whistling Straits v americkom Wisconsine.

Sabbatini sa môže stať vôbec prvým golfistom histórie, ktorý by sa predstavil na Ryder Cupe aj Presidents Cupe. Na druhom z menovaných podujatí štartoval v roku 2007 vo farbách medzinárodného tímu a v štyroch zápasoch uhral pol bodu.

Šesťkrát v elitnej desiatke


Sabbatini získal slovenské občianstvo v decembri minulého roka. Odvtedy odohral 26 turnajov PGA Tour alebo European Tour a šesťkrát sa prebojoval do elitnej desiatky.

Ostrieľaný golfista by nemal chýbať na budúcoročnej olympiáde v japonskom Tokiu, kde Slovensko pravdepodobne zažije premiéru v tejto disciplíne.

Rovnako by to bolo aj v prípade Ryder Cupu. Na ňom zatiaľ štartovali hráči iba zo siedmich európskych krajín (Španielsko, Nemecko, Dánsko, Belgicko, Francúzsko, Švédsko a Taliansko).

Viac k témam: Ryder Cup
Zdroj: Webnoviny.sk - Rory Sabbatini stúpa vo svetovom rebríčku, môže si zahrať za Európu na Ryder Cupe © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.