Pondelok, 2. september 2024
Slnečno  27,8 °C
Mimoriadne správy

Stolnotenisový pár Riapoš a Lovaš získali pre Slovensko na paralympiáde v Paríži ďalšie zlato

 Webnoviny  Sobota, 19:24  78  
Stolnotenisový pár Riapoš a Lovaš získali pre Slovensko na paralympiáde v Paríži ďalšie zlato

31.8.2024 (SITA.sk) - Slovenský stolnotenisový pár Ján Riapoš a Peter Lovaš sa v sobotu podvečer postaral o druhú zlatú medailu pre Slovensko na paralympijských hrách v Paríži. Vo finále štvorhry v skupine MD4 triumfovali nad juhokórejským duom Jang Yeong-jin a Park Sung-joo 3:1 na sety (10, -7, 7, 8).

Slovenská dvojica figurovala vo štvorhre ako piata nasadená a už postupom do finále „zbúrala“ papierové predpoklady. Riapoš sa predstavil vo svojom šiestom paralympijskom finále, pre nováčika Lovaša bolo prvé a hneď so zlatým odleskom.

Skúsený Riapoš, ktorý štartuje na svojej ôsmej paralympiáde, má po sobotňajšom triumfe vo štvorhre na konte už sedem cenných kovov z paralympijských hier - päť zlatých, jednu striebornú a jednu bronzovú.

Krátko pred Riapošom a Lovašom získal zlatú medailu aj paracyklista Jozef Metelka. V kategórii C4 v stíhacích pretekoch na 4000 m skompletizoval zlatý hetrik, keď predtým v tejto disciplíne dominoval aj na PH v Riu de Janeiro 2016 a Tokiu 2021. Celkovo získal 37-ročný Metelka rovnako ako Riapoš siedmu medailu z paralympijských hier, z toho štvrtú zlatú (4-2-1).

Viac k témam: Paralympijské hry, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Stolnotenisový pár Riapoš a Lovaš získali pre Slovensko na paralympiáde v Paríži ďalšie zlato © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.