Sobota, 4. máj 2024
Slnečno  20 °C
Mimoriadne správy

Správanie fanúšikov na MS v Rusku malo odozvu, tri futbalové zväzy dostali pokutu od FIFA

 Webnoviny   2. júl 2018  351  
Správanie fanúšikov na MS v Rusku malo odozvu, tri futbalové zväzy dostali pokutu od FIFA

MOSKVA 2. júla (WebNoviny.sk) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala hostiteľskú krajinu majstrovstiev sveta Rusko pokutou za transparent počas záverečného zápasu "zbornej" v základnej A-skupine proti výberu Uruguaju.

Diváci v hľadisku v Samare odhalili "banner" s neonacistickou tematikou, Ruský futbalový zväz za to zaplatí 10-tisíc švajčiarskych frankov (CHF). Domáci prehrali s Uruguajom 0:3.

Odporúčame:
MS vo futbale 2018: Belgicko – Japonsko (online)

Srbsko dostalo sankciu 20-tisíc CHF za politický a urážlivý transparent v zápase s Brazíliou. Maročania inkasovali trest dokonca 65-tisíc CHF za neprestávajúce útoky na FIFA po neúspešnej kandidatúre na usporiadanie MS 2026.

Neprístojné správanie Maročanov "korunoval" technický personál v závere stretnutia so Španielskom. Skupinka z lavičky vtrhla na trávnik protestovať proti výroku videorozodcu. VAR zrušil ofsajd a uznal regulárnosť gólu Španiela Iaga Aspasa na konečných 2:2. Zároveň útočník Maroka Nordin Amrabat dostal varovanie, keď nazval systém VAR "kravinou".

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:


Viac k témam: FIFA, futbalový fanúšik, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, pokuty
Zdroj: Webnoviny.sk - Správanie fanúšikov na MS v Rusku malo odozvu, tri futbalové zväzy dostali pokutu od FIFA © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.