Štvrtok, 2. máj 2024
Mimoriadne správy

Spartak Trnava na pôde nováčika Fortuna ligy stratil dvojgólový náskok

 Webnoviny  11. august 2019  222  
Spartak Trnava na pôde nováčika Fortuna ligy stratil dvojgólový náskok

11.8.2019 (Webnoviny.sk) - Futbalisti Spartaka Trnava iba remizovali v nedeľňajšej dohrávke štvrtého kola najvyššej slovenskej súťaže na ihrisku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:2.

Zverenci Ricarda Chéua mali počas zápasu územnú i streleckú prevahu, ale na zisk troch bodov im nestačil ani dvojgólový náskok.

Nováčik súťaže sa nevzdal ani za nepriaznivého stavu a za svoju bojovnosť bol odmenený v nadstavenom čase, keď konečnú podobu výsledku dal po rohovom kope Patrik Abrahám.

Fortuna liga 2019/2020 - 4. kolo



  • nedeľa


FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - FC Spartak Trnava 2:2 (0:1)
Góly: 72. Pelegrini, 90.+ Abrahám - 43. Tavares, 71. Oršula, ČK: 83. Nosko (FK Pohronie)


I. polčas


V prvom polčase mali jednoznačne viac z hry hosťujúci futbalisti. Celkovo sa sedemkrát dostali do zakončenia, z toho dvakrát ohrozili brankára Martina Vantrubu. Ten sa musel mať na pozore v 28. min, no strelu Filipa Dangubiča spoza šestnástky vytlačil na rohový kop.

V 43. min už ale nedokázal zabrániť úvodnému gólu stretnutia. Marko Tešija so šťastím prestrčil loptu na Brazílčana Tavaresa, ktorý následne nekompromisne umiestnil loptu k pravej žrdi - 0:1. Hráči Pohronia tak nedokázali nadviazať na výkon z Ružomberka, kde si udržali čisté konto.

II. polčas


Aj v druhom polčase pokračovala trnavská prevaha. V 71. min si striedajúci Filip Oršula po rohovom kope počkal na odrazenú loptu a parádnou strelou zvýšil náskok favorita zápasu - 0:2.

Trnavčania smerovali za tretím víťazstvom v sezóne, ale už o minútu neskôr vrátil hráčov Pohronia do hry utešenou strelou spoza šestnástky Lukáš Pelegrini - 1:2.

V 83. min bol po druhej žltej karte vylúčený Ján Nosko a s domácimi to nevyzeralo dobre. V druhej minúte nadstaveného času však po rohovom kope vyrovnal Patrik Abrahám, a tak sa nováčik súťaže vďaka zisku bodu posunul na deviatu priečku - 2:2.

Viac k témam: FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, Fortuna liga, Spartak Trnava
Zdroj: Webnoviny.sk - Spartak Trnava na pôde nováčika Fortuna ligy stratil dvojgólový náskok © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.